ONI SU SRPSKI PONOS: Ćatoviću zlato, Šolaji bronza na Evropskom prvenstvu

Novosti online

21. 07. 2024. u 12:42

Poslednji dan Evropskog prvenstva za mlađe juniore počeo je na odličan način. Aldin Ćatović osvojio je zlatnu medalju u finalu na 3000m sa rekordom šampionata – 8:07,03, dok je Vuk Šolaja bio trećeplasirani u skoku uvis sa preskočenim ličnim rekordom – 2,08.

ОНИ СУ СРПСКИ ПОНОС: Ћатовићу злато, Шолаји бронза на Европском првенству

FOTO: SAS

Nakon srebra u trci na 1500 metara, Aldin Ćatović popeo se stepenik više i postao šampion Evrope na 3000 metara uz rekord Evropskih prvenstava za mlađe juniore. Ponovio je uspeh Elzana Bibića iz 2016. godine kada je Srbija poslednji put imala pobednika u srednjim prugama.

Ćatovića nije povukao Šveđanin koji se od početka trke "odlepio" od vodeće grupe, ali su ga iskoristili kao pejsera. Aldin je na uslasku u poslednji krug izbio na vodeću poziciju koju je suvereno čuvao do ciljne linije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: SAS

Vuk Šolaja rušio je u prvom pokušaju letvicu postavljenu na 2,02 i 2,05 i iz trećeg pokušaja preskočio lični rekord – 2,08 metra. To ga je koštalo osvajanja sjajnijeg odličja jer su dva prvoplasirana skakača sve visine do tada preskakala iz prve.

Zanimljivo je da su se sva tri osvajača medalja zaustavili na visini 2,11. Budići da su

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vuk se kao i Aldin Ćatović nakon osvojene medalje na Balkanskom prvenstvu okitio i medaljom sa Evropskog.

U nastavku takmičarskog dana još tri finala, Danka Krtinić u bacanju diska, Nebojša Ilić u trci 400 metara prepone i Tara Vučković na 800 metara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto