ODBROJAVANJE - JOŠ 5 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Igra s pešacima tokom Igara

Kretanje pešaka po Parizu ovih dana liči na olimpijski maraton s preskakanjem prepona.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 5 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Игра с пешацима током Игара

Foto: Goran Čvorović

Čitav centar već je nekoliko dana blokiran za pristup, a to se odnosi i na celu obalu uz Senu koja svom dužinom preseca grad napola.

Da bi se ušlo u zabranjene zone, potrebno je posebno ovlašćenje koje izdaju gradske vlasti, s kju-ar kodom koji iščitavaju kontrolori na ulaznim punktovima. Da bi se dobio ovaj "sezam" potrebno je da se u strogom centru grada radi, živi ili boravi. Svi ostali moraju nalevokrug.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Središni deo Grada svetlosti postao je pravi "zaštićeni kavez" i tako će manje-više biti sve do početka septembra. Postavljeno je čak 44.000 barijera na kojima se vrše bezbednosne provere. Ni muva ne može da preleti. Turisti, ali i domaći, kažu da nisu očekivali ovako strogu kontrolu. Za vozače automobila zabrane su još strože. Nijedno "nezvano" vozilo ne može da prođe putevima duž Sene. Uhvaćene u prekršaju čeka kazna od 135 evra.

Restrikcije uvedene za pešake naročito pogađaju vlasnike velikog broja prodavnica, restorana i splavova na pariskoj reci. Ističu da je za dobijanje kju-ar koda bilo potrebno dosta administrativnih peripetija i da su neki zbog toga čak i otkazali dolazak u Pariz. Zbog svega, obalno šetalište, uz bukiniste, sablasno je prazno, usred letnje turističke sezone. Samim tim, manja je i zarada.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vlasti ističu da će se dozvola za prolaz tražiti sve do 8. septembra i kraja Paraolimpijskih igara. S druge strane, istovremeno je navedeno da će policijska prefektura ukloniti barijere posle ceremonije otvaranja 26. jula. Ostaje da se vidi da li će u ovoj igri reči ostati dovoljno prostora da se strogim centrom slobodno prošetaju i posetioci Igara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...