ĆATOVIĆ EVROPSKI ŠAMPION: Atletičar iz Novog Pazara osvojio zlato na 3.000 metara na prvenstvu kontinenta za mlađe juniore

S. K.

21. 07. 2024. u 16:50

POSLE srebra - zlato. Aldin Ćatović je postao šampion Starog kontinenta na 3.000 metara (8.07,03) na EP za mlađe juniore u Banskoj Bistrici. Atletičar iz Novog Pazara je dan ranije bio drugi na 1.500 metara. Srbiju je obradovao i Vuk Šolaja, koji je u svoku vis (2,08 m) osvojio bronzanu medalju.

ЋАТОВИЋ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН: Атлетичар из Новог Пазара освојио злато на 3.000 метара на првенству континента за млађе јуниоре

FOTO: SAS

Aldin je uspeo da obori i rekord klupskog druga Elzana Bibića. Podsetimo obojicu trenira Rifat Zilkić.

- Osećaj je predivan. Drago mi je što sam oborio rekord šampionata, koji je postavio moj klupski kolega Elzan Bibić, što je neverovatno. Ovo je moja disciplina, u kojoj nikad nisam izgubio. Prošle godine sam bio najbrži na EJOF-u. Hvala svima na podršci - ističe za sajt SAS Ćatović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Šolaja je vodio veliku borbu za zlato u skok uvis. Na kraju je morao da se zadovolji trećim mesto. Bolji su bili Šveđanin Svenson (2,09 m) i Francuz Antčak, koji je imao manji broj pokušaja - 2,08 m.

- Veoma sam srećan, možda je moglo da bude i zlato, ali nažalost nisam uspeo da preskočim visinu od 2.11 m, biće vremena - kaže Šolaja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U finalu bacanja diska Danka Krtinić je bila 12. - 39,38 m.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)