GORKI OSKAROV PRVENAC: Meklaren zakuvao i dodelio trijumf Australijancu na Velikoj nagradi Mađarske

S. Rajić

21. 07. 2024. u 17:07

PRVENAC u Formuli 1 imaće zauvek pomalo gorak ukus u ustima Oskara Pjastrija. Meklaren je nepotrebno zakuvao situaciju na VN Mađarske, jer je tim doveo u situaciju mladog Australijanca da izgubi prvu poziciju u toku trke i na to mesto svesno posadi njegovog klupskog kolegu Landa Norisa. Na kraju, ekipa je uspela jedva da izmoli Britanca da prepusti vodeću poziciju svom mlađem kolegi. U senci kontroverze podijum je kompletirao as Mercedesa Luis Hamilton. Akcija se nastavlja kroz sedam dana na kultnoj stazi „Spa“ u Belgiji.

ГОРКИ ОСКАРОВ ПРВЕНАЦ: Мекларен закувао и доделио тријумф Аустралијанцу на Великој награди Мађарске

Foto AP

- O ovome sam sanjao kao klinac kako stojim na vrhu podimuja uz pobednički pehar, malo se zakmolikovalo na kraju, ali doveo sam sebe u poziciju da se borim za pobedu, odličnim startom trke. Hvala timu, što je verovao u mene i pružio mi šansu u najbržem cirkusu – srećan je bio Pjastri.

Pamtiće se trkanje u „Hungaroringu“ samo po poslednjih 25 krugova. U centru bizarne situacije bila je ekipa Meklarena. Pjastri iako je startovao drugi uspeo je da se dočepa vođstva od prve krivine, koju je držao sve do druge zamene pneumatika. Strategijom je britanski tim favorizovao Norisa i doveo ga prvo mesto. Međutim, nisu želeli da „zakinu“ odličnog Oskara, a serijom radio poruka kojom su ga bombardovali igrali su psihološke igrice i vršili pritisak na Landa koja je urodila plodom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Neverovatan dan za tim i to je najbitinije bilo. Prešli smo dug put da bi došli da ekipa ostvari duplu pobedu. Oskar je zaslužio pobedu. Tim me je zamolio da prepustim poziciju i to sam učinio – diplomatski je odgovorio Noris.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte