TUGA! Preminuo poznati sportski novinar Mihailo Miša Vasiljević

Novosti online

26. 07. 2024. u 15:48

U Beogradu je 27. jula 2024, u 91. godini života, preminuo Mihailo Miša Vasiljević, ugledni sportski novinar i dugogodišnji urednik lista Sport. Vasiljević je rođen u Kragujevcu 1933. godine, gde je završio čuvenu Kragujevačku gimnaziju, a potom dolazi u Beograd da studira medicinu.

ТУГА! Преминуо познати спортски новинар Михаило Миша Васиљевић

Foto: Pixabay

Preko šaha, izveštavajući sa turnira u Hestingsu 1958, Mihailo ulazi u svet sportskog novinarstva. U listu Sport je proveo ceo svoj radni vek, najpre radeći kao novinar, a onda i urednik Fudbalske rubrike i zamenik čuvenog Ljube Lovrića.

Od 1982. godine, u dva mandata je bio glavni i odgovorni urednik Sporta, lista koji u to vreme probija sve tiraže i biva izuzetno čitan u celoj SFRJ. Miša Vasiljević je tokom karijere izveštavao sa svih najznačajnijih sportskih događaja, svetskih i evropskih fudbalskih prvenstava, olimpijskih igara. Prvi je dobitnik nagrade Zlatno pero, 1985. Godinu dana kasnije dobija Oktobarsku nagradu Grada Beograda, a 2022, na predlog mlađih kolega, i Nagradu za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Miša je i autor monografije o Fudbalskom savezu Beograda, kao i o fudbalskim svetskim prvenstvima tokom prethodnih decenija. Osim toga, autor je knjige o Draganu Džajiću Džaji. Mihailo Miša Vasiljević iza sebe ostavlja ćerku, dve unuke i dvoje praunuka. Biće sahranjen u Beogradu, na groblju Lešće, u ponedeljak 29. jula u 13.30 sati.

(Telegraf)

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi