SVETSKO PRVENSTVO: Kik-bokseri Srbije osvojili 16 medalja u Budimpešti

Novosti online

02. 09. 2024. u 09:50

Kik-boks reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu za juniore i kadete koje je održano u Budimpešti. Naši kik-bokseri ukupno su osvojili 16 medalja.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Кик-боксери Србије освојили 16 медаља у Будимпешти

Foto: Kik boks savez Srbije

Zlatnim odličjima okitili su Tarik Rašljanin, Jovan Stevanović, Muhamed Dupljak, Sonja Vukšić, Jovan Sekulić i Aleksa Germek. Srebrne medalje osvojili su Jovana Damjanović, Domink Šarnjai i Srbija Simović, dok su do bronze stigli Mateja Nemet, Vojin Radovanović, Maša Damjanović, Strahinja Jocković, Vuk Đorđević, Mihailo Veljković i Janja Savić.

Najuspešniji su bili naši takmičari u disciplini lou-kik, s obzirom na to da su osvojili 10 medalja, od čega pet zlata. Srpski reprezentativci u disciplini K1 doneli su pet odličja, a jedna medalja osvojena je i u disciplini kik-lajt. Konkurencija na planetarnom šampionatu u glavnom gradu Mađarske bila je žestoka, o čemu svedoči podatak da je učestvovalo 2.253 takmičara iz 68 zemalja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Kik-boks kao sport je zaista mnogo napredovao. Pojavile su se i neke nove zemlje koje su ostvarile veoma dobre rezultate, tako da je opšti utisak da se ovaj sport rapidno razvija u svetskim okvirima. Evidentno je da i druge zemlje mnogo rade i ulažu u ovaj sport, a najuspešnija nacija na šampionatu u Mađarskoj bili su Kazahstanci", sumirao je utiske iz Budimpešte selektor kik-boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović.  

Predsednik Kik-boks saveza Srbije Duško Basrak je istakao da su se svi u taboru našeg tima nadali još nekoj medalji:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Osvajači odličja sa prethodnih takmičenja, koji su slovili za favorite, podlegli su pritisku, jednostavno nisu imali svoj dan. Međutim, generalno smo zadovoljni i ovaj bilans medalja oslikava realno stanje stvari. Ipak, mi uvek želimo više i ono što moramo da unapredimo je rad u klubovima, kako bismo i u budućnosti obezbedili trofeje, jer na pripremama reprezentacije koje traju po desetak dana nije moguće popraviti sve ono što bismo želeli, tako da će taj pojačan rad u klubovima biti naš fokus u narednom periodu", zaključio je Basrak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?