TRI NAŠE DAME ŽELE "DIJAMANT": Završnica atletske sezone u Briselu - prva nastupa Angelina Topić

S. R.

12. 09. 2024. u 22:27

KRUNA atletske sezone, a među elitom i tri srpske dame. Završnica Dijamantske lige održava se večeras i sutra na stadionu "Kralj Budoan" u Briselu, a prva će na zaletište naša najmlađa vedeta - Angelina Topić u skoku uvis. Odlična 19-godišnjakinja probija led u borbi za popularni "dijamant" večeras (20.29), dok će domaća kraljica sportova sutra imati još dve predstavnice - Adrianu Vilagoš u bacanju koplja i Milicu Gardašević u skoku udalj.

ТРИ НАШЕ ДАМЕ ЖЕЛЕ ДИЈАМАНТ: Завршница атлетске сезоне у Бриселу - прва наступа Ангелина Топић

Foto N. Skenderija

Ipak, jedina koja ima iskustva u finalnoj borbi je Angelina. Drugu godinu zaredom učestvovaće u bici za pehar u komercijalnom takmičenju. Lane u Judžinu zauzela je odlično treće mesto, a sada će pokušati da ode i korak više. Osvajanjem zlatne medalje na nedavnom SP do 20 godina u Limi pokazala je da nesrećna povreda na zagrevanju u kvalifikacijama na OI u Parizu iza nje. Takođe, imala je dodatni period od nadmetanja u Peruu da se još malo oporavi.

Ova sezona za Topićevu bila je i te kako uspešna. Pored najsjajnijeg odličja postala je vicešampionka Evrope u Rimu na otvorenom, a tu su i dve pobede u Dijamantskoj ligi, u Dohi i Rabatu. Tako bi "dijamant" bio perfktan završetak godine.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Zapravo, uz Angelinu trijumfe u ovom takmičenju tokom ove godine jedino je još ostvarila glavna favoritikinja, Jaroslava Mahučik. Ukrajinka, svetska rekorderka, brani titulu, a pored nje izdvaja se i njena zemljakinja Irina Geršačenko, kao i i dve Australijanke, Nikola Olislagers i Elenor Paterson.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao