ŠOK U UKRAJINI! Uhapšen Oleksandr Usik, oglasio se i Volodimir Zelenski

Novosti online

18. 09. 2024. u 07:40

Apsolutni prvak sveta u boksu Oleksandr Usik uhapšen je na aerodromu u Krakovu.

ШОК У УКРАЈИНИ! Ухапшен Олександр Усик, огласио се и Володимир Зеленски

Foto: AP

Usik je u maju ove godine pobedom nad Tajsonom Fjurijem postao prvi bokser u istoriji koji je objedinio četiri titule (WBC, WBO, WBA i IBO).

Vest o hapšenju šokirala je planetu, posebno navijače ovog Ukrajinca, a podelio ju je ukrajinski rvač Žan Belenjuk. Na društvenim mrežama se brzo pojavio i snimak hapšenja na kom se vidi bokser sa lisicama na rukama dok ga policija vodi.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Nije puno vremena prošlo od trenutka kada su snimci hapšenja dospeli u javnost do oglašavanja Usika, a sve je, kako on kaže, bio nesporazum.

- Dragi prijatelji. Nesporazum se dogodio, brzo je rešen. Hvala svima koji su se zabrinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci. I poštovanje za poljsku policiju zbog obavljanja svojih obaveza - poručio je Oleksandr Usik.

Foto: Printskrin

 

A zbog cele situacije se javio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

- Razgovarao sam telefonom sa Aleksandrom Usikom nakon što je priveden. Bio sam razočaran ovakvim odnosom prema našem građaninu i šampionu. Naložio sam ministru spoljnih poslova Ukrajine Andriju Sibihu i ministru unutrašnjih poslova Ukrajine Igoru Klimenku da odmah razmotre sve detalje incidenta na aerodromu u Krakovu. Sada je sve u redu, naš šampion je pušten i više nije u pritvoru. Na fotografiji je sa našim generalnim konzulom u Krakovu odmah nakon puštanja na slobodu - poručio je predsednik Ukrajine putem društvenih mreža.

ESPN prenosi da je Usik uhapšen pre nego što je pokušao da se ukrca na let za Valensiju, gde bi trebalo da se priprema za revanš za naslov prvaka u teškoj kategoriji 21. decembra s Tajsonom Fjurijem u Rijadu. Usiku i njegovom treneru Sergeju Lapinu zabranili su da uđu u avion.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno