DOBRE VESTI: Dvosedi Srbije u kajaku u finalu Evropskih kvalifikacija za OI

Novosti online

12. 05. 2021. u 20:05

DVE posade dvoseda Srbije izborile su danas plasman u finale na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Двоседи Србије у кајаку у финалу Европских квалификација за ОИ

FOTO: Kajakaški savez Srbije

Posada muškog dvoseda na 1000 metara, Ervin Holpert i Mihailo Subotić plasirala se u finale Evropskih kvalifikacija. Ervin i Mihailo mesto u borbi za olimpijsku kvotu izborili su zauzimanjem drugog mesta u svojoj kvalifikacionoj trci, pošto su deonicu izveslali za 3 minuta 18 sekundi i 18 stotinki.

Finale K2-1000 veslaće se sutra od 18 sati i 55 minuta.

Mesto u finalu izborile su i Marija Dostanić i Kristina Bedeč koje su se takmičile u dvosedu na 500 metara. Marija i Kristina kroz cilj su prošle u vremenu 1:50.49, što je bilo dovoljno za 3. mesto u kvalifikacionoj grupi, ali daleko važnije, mesto u borbi za evropsku kvotu za Tokio.

Finale u konkrenciji K2-500 za dame vesla se sutra od 19.12 časova.

FOTO: Kajakaški savez Srbije

U konkurenciji dvoseda na Evropskim kvalifikacijama samo pobednici finalnih trka izboriće kvotu za ovogodišnje Olimpijske igre.

Prethodno je Bojan Zdelar izborio mesto u finalu jednoseda na 1000 metara. U konkurenciji K1-1000 na Evropskim kvalifikacijama kvote će izboriti dvojica prvoplasiraniih u finalu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu