NAMERNO UNOSE NEMIR: "Ni kriminalci ne bi bili spokojni, a kamoli sportista bez mrlje kakav je Novak Đoković"

Novosti online

15. 01. 2022. u 15:17

DOK ne bude konačne odluke, neće biti ni mira za Novaka Đokovića.

НАМЕРНО УНОСЕ НЕМИР: Ни криминалци не би били спокојни, а камоли спортиста без мрље какав је Новак Ђоковић

Foto: AP Photo/Mark Baker, File

To je rezon Gorana Bubnja, srpskog teniskog stručnjaka, koji ne može da predvidi kako će najbolji teniser sveta izgledati na predstojećem Australijan openu, koji počinje u noći između nedelje i ponedeljka, ukoliko Federalni sud stane na njegovu stranu i dobije dozvolu da započne pohod na 21. grend slem u karijeri.

- Katastrofa, mada moglo se predvideti. Naša nadanja da će proći tek tako, bila su neopravdana. Može da nastupi kako treba, samo ako se podvuče crta. Ako ne dođe do konačne odluke, ne vidim kako može normalno da igra - komentariše za "Novosti" Bubanj odluku da se Novaku po drugi put ukine viza u Australiji.

Đoković juče nije trenirao, dok je prekjuče na terenu bio samo pola sata, umesto planirana dva, budući da je priprema prekinuta kada mu je kondicioni trener Uli Badio prišao sa telefonom i pokazao mu poruku.

- U takvim uslovima, ni prevejani kriminalac sa dugogodišnjim iskustvom na robiji ne može da bude miran, a kamoli sportista sa savršenim renomeom, bez mrlje u karijeri koji je u odličnom psihofizičkom stanju. Ovo je sve dalje od sporta - razočarano konstatuje nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Iz aviona se videla namera da se proces oduži, kako bi Đoković i njegov pravni tim imali smanjen prostor za manevar.

- Ništa nije sporno, ili igraš ili ne. Kada znaš na čemu si, onda možeš da planiraš i odmor i oporavak i taktiku. Neka mu kažu samo, ovo je defitivna odlluka. Ali, oni očigledno imaju mehanizme da ovo isteraju do kraja sa namerom da ga na kraju dovedu do toga da preda ili ispadne od nekog slabijeg, zbog svega što se dešava - dodaje Bubanj.

Nije promakla prekaljenom stručnjaku opaska Novakovih advokata da je ministar Aleks Hok doneo odluku rezonovanjem da Đokovićev ostanak predstavlja opasnost po rast "antivakserskog raspoloženja"?!

- Sve pravno je na njegovoj strani, što smo mogli da vidimo iz prve odluke suda. Međutim, sada čitam ove nove informacije i uznemirujuće mi je sve to. Pa kao da je Novak lider antivakserskog pokreta koji svakodnevno drži mitinge tamo i protivi se imunizaciji, a ne da trenira mirno i ćuti - kaže Bubanj.

Odlazak - elegantan potez

GORAN Bubanj smatra da je Novak odmah po odluci suda trebalo da "povuče nogu" i napusti Australiju i ostavi stvari takve kakve jesu, a ne da se spušta na nivo tamošnjih političara i pliva u njihovom blatu.

- Po meni, najelegantnije bi bilo da je posle prve odluke suda da ostane, otišao. Dramatično i glupo je sada da se bori sa advokatima da ga ne deportuju, kad očigledno nemaju nameru da popuste - kaže za naš list srpski teniski stručnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti