VELIKI PEH: Na tešku operaciju mora teniser koji je Đokoviću naneo jedan od najbolnijih poraza

Novosti online

25. 01. 2022. u 16:40

NOVAK Đoković je, naravno, u karijeri ostvario više pobeda nego poraza, a jedan od najbolnijih doživeo je u onoj čuvenoj, po mnogo toga teniski istorijskoj 2011. godini, kada je u polufinalu Ju-Es Opena izgubio od Keija Nišikorija. Najbolji Japanac koji se bavio tenisom sada, međutim, muku muči sa zdravljem.

ВЕЛИКИ ПЕХ: На тешку операцију мора тенисер који је Ђоковићу нанео један од најболнијих пораза

FOTO: AP/Tanjug

Kako je upravo saopštio, moraće na hitnu operaciju kuka, zbog čega ovaj 32-godišnjak očekuje "da će za oko šest meseci moći da se vrati tenisu".

U kakvom stanju, to je pravo pitanje...

Nišikori je 2009. doživeo povredu lakta, od koje se opravio, pa krenuo da hara "belim sportom", i to toliko da je Đokovića zaustavio na pomenutom grend slemu nakon što je Novak osvojio i Australijan open, i Rolan Garos i Vimbldon, a u 2011. i rekordnih pet masters titula.

Međutim, 2017. Nišikori je ponovo dospeo u zdravstene probleme, a zbog povrede ručnog zgloba ispao je iz Top 20, Sledeće sezone se vratio među desetoricu najboljih, ali... Više nikada nije bio na onom nivou kao pre toga. A bio je svojevremeno i četvrti na ATP listi. 

Prvu titulu od 2016. osvojio je 2019, u Brizbejnu, ali je potom predao meč Novaku Đokoviću na Australijan openu i nastavio sa "toplo-hladno" nastupima. Prvu pobedu nad igračem iz Top 10, posle tri godine, ostvario je 2011. kada je na Olimpijskim igrama savladao Rubljova, ali je u četvrtfinalu Đoković za njega bio preveliki zalogaj.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se sve dešava na Australijan openu 2022, koji je se odvija bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)