BRUKA I SRAMOTA: Tviter uveo dozvolu da se Novak Đoković vređa na nacionalnoj osnovi

D. N.

13. 02. 2022. u 15:57

NOVAK Đoković je svašta proživeo od početka 2022. a novi udarac zadala mu je jedna od najpoznatijih društvenih mreža na svetu.

БРУКА И СРАМОТА: Твитер увео дозволу да се Новак Ђоковић вређа на националној основи

FOTO: AP

Đoković je od 5. do 16. januara boravio u Australiji, delom u hotelu za imitrante, delom slobodan, a delom na dva suđenja, da bi ga na kraju odluka ministarstva za imigracije Aleksa Houka proterala iz pomenute zemlje jer je proglašen "osobom opasnom po zdravlje i bezbednost".


Najbolji teniser sveta je tokom tih dana doživeo hiljade uvreda na društvenim mrežama, pokazalo je nedavno istraživanje, ali izgleda da se one najstrašnije - više ne sankcionišu.


Bar tako tvrde pojedini Noletovi navijači koji su nadležnoj službi Tvitera prijavili neke od neprimerenih poruka, a odgovor je bio "Nije uočeno nikakvo kršenje pravila".


- Imate veoma niske standarde, Tviter podrško, napisala je jedna navijačica srpskog asa i kao dokaz priložila za šta je sve prijavila korsnika te društvene mreže, "Ašifa".


A prijavila ga je jer je pisao i sledeće:


- Najpre, (Novak) nije najbolji svih vremena, to je Rodžer (Federer) ili Bjern (Borg). On je srpski pas iz porodice svinja, ubica. A povrh svega je idiot. 


- Novak je Srbin iz familije ubica, bilo bi dobro da ga je Australija, pored smeštanja u zatvor, još malo i prebila. Idiot treba da ostane u onoj us*** Srbiji i igra tenis onlajn.


- Trebalo je da "glupasović" umre u nekoj od srpskih bolinica!


Iako su svi ovi tvitovi uredno prijavljeni, Tviter podrška je pomenutoj korisnici javila:


- Posle pregleda postojećih informacija, želimo da vam kažemo da korisnik Ašif nije prekršio naša pravila. Znamo da ovo nije odgovor koji ste očekivali, ali ako taj nalog prekrši neke naše smernice u budućnosti, obavestićemo vas.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković sada, a i šta ga dalje čeka u teniskoj karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a