MEDVEDEV U PROBLEMU! Ruski teniser ucenjen: "Dokaži da ne podržavaš Putina ili ništa od Vimbldona"

Novosti online

15. 03. 2022. u 16:36

TRENUTNO prvi igrač na ATP listi Danil Medvedev mogao bi biti sledeća žrtva lova na veštice zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

МЕДВЕДЕВ У ПРОБЛЕМУ! Руски тенисер уцењен: Докажи да не подржаваш Путина или ништа од Вимблдона

Tanjug/AP

Postoji opasnost da  ruskom teniseru ne dozvole da igra na Vimbldonu, ukoliko ne priloži dokaz da ne podržava politiku predsednika Rusije Vladimira Putina, te da neće mahati ruskom zastavom tokom turnira u Ol Ingland klabu, javljaju američki i britanski mediji.

Tamošnji ministar sporta Najdžel Hadlston rekao je da se trenutno razgovoara sa Ol Ingland Klubom o uslovima pod kojim bi ruski teniseri mogli da nastupaju na travnatom Grend slemu, prenosi Telegraf.rs.

Medvedevu je dobro krenulo ove godine, iako nije uspeo da se kruniše na Australijan openu porazom u samom finalu od Rafaela Nadala, ali jeste da preuzme prvu poziciju ATP liste od Novaka Đokovića.

Ipak, radost je trajala veoma kratko, jer je Danil već na Indijan Velsu doživeo veliki udarac eliminacijom u ranoj fazi, tako da će Đoković po završetku takmičenja koji su u toku ponovo doći na vrh svetskog tenisa.

Rusu za sada niko ne pravi probleme na američkoj turneji (osim on sam sebi) i verovatno da se neće ništa epohalno desiti po političkom pitanju ni u Majamiju.

Nakon toga sledi sezona na šljaci, a verujemo da će situacija u vezi sa Vimbldonom biti već jasna i do samog početka Rolan Garosa koji je sledeći Grend slem na programu ove sezone.

BONUS VIDEO - Poledajte najbolje detalje sa košarkaškog večitog derbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!