NIK KIRJOS ŠOU: Lomio rekete, svađao se s novinarima i ponizio Nadala, ali Španac je u polufinalu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2022. u 08:24

RAFAEL NADAL je nastavio svoju neverovatnu pobedničku seriju u 2022. godini, savladavši Nika Kirjosa sa 2:1, po setovima 7:6(0), 5:7, 6:4, ali meč je skandalima obeležio kontroverzni Australijanac.

НИК КИРЈОС ШОУ: Ломио рекете, свађао се с новинарима и понизио Надала, али Шпанац је у полуфиналу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP

Prvo je tokom svog servis-gema stupio u konverzaciju sa gledaocem i to ne s bilo kim nego sa holivudskom zvezdom Benom Stilerom.

- Ja njemu ne govorim kako da glumi - "objasnio" je ovaj postupak na terenu.

Zatim je u šestom gemu prvog seta pri vođstvu od 3:2 i 40:0 pokazao nepoštovanje prema jednom od najboljih tenisera sveta svih vremena. Servirao je kroz noge, na šta je Španac odreagovao ritern vinerom. Ali pravi haos nastao je posle meča.

Kirjos je čestitao Nadalu na pobedi, zatim se rukovao i sa sudijom, a onda je počeo šou - udario je reketom o zemlju tako snažno da se ovaj odbio do ivice terena i odskočio tik iznad glave deteta koje je skupljalo loptice.

Vrhunac se ipak desio na KZŠ kada je vikao na novinara koji je tražio od njega da prokomentariše događaj na kraju meča.

- Šta biste hteli da kažem o tome? Da li je to bila moja namera? Da li sam bacio reket na njega? Bacio sam ga metar od moje noge, otklizao je i skoro ga udario. Čovek sam, takve stvari se dešavaju. Nesrećno se odbio, mislim da se ne bi tako odbio da sam ga još milion puta bacio - rekao je Australijanac, a onda osuo paljbu zbog pitanja, uz ironičan aplauz upućen novinaru.

- Udario je tri metra od njega i to ćete da me pitate posle tri sata borbe sa Rafaelom Nadalom? Skupljač je čučnuo? Isuse. Ovo nije bilo kao sa Zverevom, ali sjajno pitanje, čoveče, čestitam ti - rekao je Kirjos.

Nadal će se u borbi za finale sastati sa mladim zemljakom Karlosom Alkarazom koji je u četvrtfinalu eliminisao branioca trofeja Kameruna Norija. Danas su na programu preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Rubljov - Dimitrov i Kecmanović - Fric.

BONUS VIDEO - Sjajna atmosfera na De Kajpu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)