"NISAM FAVORIT NA ROLAN GAROSU": Nadal o povredi, ali i ambicijama u Parizu

Novosti online

20. 05. 2022. u 15:25

DOSTA se polemisalo o tome da li će Rafael Nadal biti spreman za Rolan Garos. Ipak, Španac će igrati na turniru koji je osvajao čak 13 puta, a govorio je i o očekivanjima.

НИСАМ ФАВОРИТ НА РОЛАН ГАРОСУ: Надал о повреди, али и амбицијама у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Povreda stopala je u Rimu pravila probleme "biku sa Majorke", ali čini se da je uspeo da je sanira dovoljno da nastupi u "Bulonjskoj šumi".

- Ovde sam da bih igrao tenis. Da ne mislim da je to moguće, ne bih bio ovde. Zdrav sam i spreman da radim i igram tenis što je bolje moguće. Nemam od čega da se oporavim (osmeh). Stopalo mi je bolje i zato sam tu. Otvoreno sam govorio posle meča u Rimu. To što se desilo u Rimu dešava mi se često i na treninzima - rekao je Nadal.

"Jedan sam od kandidata za trofej u Parizu"

Rafa je uvek jedan od glavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa i bez obzira na to kakve su okolnosti, on je uvek među kandidatima da podigne trofej u Parizu.

- Da li sam ja favorit? Ne, daleko od toga. Ja sam jedan od kandidata. Kada sam bio favorit, to me nije previše zanimalo. Danas, u petak, ja nisam favorit. Ali nikada ne znate šta može da se desi.

Žreb je odlučio da ako sve bude kako treba Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Novaka Đokovića, dok bi u eventualnom polufinalu mogao da odmeri snage sa Karlosom Alkarazom.

- Žreb? Mentalno to ne utiče na mene. Naravno da vidim da su tu jako dobri igrači. Ovo je grend slem i ne znate šta može da se desi. Mnogo toga ima do tih mečeva na koje mislite...

Za kraj je 35-godišnjak govorio o susretu sa prvim reketom ženskog tenisa Igom Švjontek.

- Ona je trenutno bolja od svih. Stvarno je to nešto posebno, srećan sam zbog nje. Ona je dosta prirodna. Svi smo bili iznenađeni kada je trijumfovala ovde pre dve godine, a sada je nezaustavljiva. Hajde da je pustimo da igra - zaključio je Nadal.

"Bik sa Majorke" će u prvom kolu na Rolan Garosu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)