INJEKCIJA ODMAH DELOVALA: Lekar Rafaela Nadala Anhel Ruis Kotoro o novoj intervenciji na stopalu španskog tenisera

Đ. S.

09. 06. 2022. u 18:40

UPRKOS hroničnim bolovima u stopalu usled Vajs-Milerovog sindroma sa kojim se bori od početka karijere, Rafael Nadal je uspeo da stigne do 14. trofeja na Rolan Garosu i 22. grend slem krune.

ИНЈЕКЦИЈА ОДМАХ ДЕЛОВАЛА: Лекар Рафаела Надала Анхел Руис Которо о новој интервенцији на стопалу шпанског тенисера

FOTO: EPA

Usledio je posle trijumfalnog pohoda na Pariz novi ciklus terapija i oporavka za nogu koja muči Španca, prekjuče je uslikan kako na štakama korača ulicama Barselone, gde je obavio novi proces terapije tzv. pulsnom radiofrekvencijom.

Od te intervencije, kao i stepena oporavka, zavisiće i Rafin eventualni pohod na Vimbldon, što je javnosti predočio njegov doktor Anhel Ruis Kotoro.

- Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva-tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu ili neće - kazao je Kotoro.

U njegovim očima, sve što je Nadal učinio u Bulonjskoj šumi, ravno je nemogućem.

- Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi - dodao je Rafin lekar.
Kotoro je objasnio i kako je virusna pandemija otežala Nadalov povratak na teren. Za razliku od većine sportskih povreda, period mirovanja je u Nadalovom slučaju bio kontraproduktivan.

- To je veoma retka povreda za sportiste. Dijagnostikovali smo je 2004/2005. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale posle pandemije, jer odmor ne odgovara ovoj povredi - poručio je Kotoro.

Forže: Nadal je veći od Alija, Pelea i Džordana


BIVŠI direktor Rolan Garosa Gi Forže bio je pun hvale za Nadala.

- Po mom mišljenju, Rafael Nadal je postigao najveći podvig u čitavoj istoriji sporta. On je iznad Alija, Pelea ili Džordana. Pokušajte da u sportu popularnom kao što je tenis nađete šampiona koji je u stanju da 14 puta osvoji najteži turnir na planeti. Ne postoji. Kada je Borg osvojio Rolan Garos šest puta, mislili smo da niko ne može bolje. Sampras je osvojio 14 grend slem titula, dok je Nadal toliko puta trijumfovao samo na Garosu. To je nezamislivo - rekao je Francuz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije