"ĐOKOVIĆ NIJE TAKO DOBAR KAO PROŠLE GODINE": Legendarni teniser otkrio ko bi mogao da bude iznenađenje Vimbldona

Novosti online

28. 06. 2022. u 12:37

PROSLAVLjENI američki teniser Bred Gilbert izjavio je da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje titule na predstojećem Vimbldonu, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

ЂОКОВИЋ НИЈЕ ТАКО ДОБАР КАО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ: Легендарни тенисер открио ко би могао да буде изненађење Вимблдона

FOTO: Tanjug

Đoković brani titulu u Londonu, a osvojio je poslednja tri Vimbldona. Srpski teniser je ukupno šest puta trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Američki mediji tvrde da je Đoković u poslednjih nekoliko godina apsolutni favorit na Vimbldonu, pošto Rodžer Federer više nije u konkurenciji za titule.

- Đoković je glavni favorit. Prošle godine bih ga izabrao kao prvaka bez premca, ali ove godine nije igrao tako dobro, mada je i dalje najbolji igrač na travi. Naravno, to ne mora ništa da znači, jer je Rafael Nadal stigao posle sjajne serije turnira i na pola puta je da osvoji kalendarski grend slem. Ako prođe prvu nedelju, Nadal je definitivno u igri - rekao je Gilbert.

On je istakao da bi australijski teniser Nik Kirjos mogao da bude prijatno iznenađenje na Vimbldonu.

- On je moj treći favorit, jer su ostali nosioci ranjivi na travi. Ima dobar servis i nemojte da budete šokirani ako stigne do polufinala ili finala - naveo je Gilbert.


BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti