NOVAK EKSPRES U TREĆEM KOLU VIMBLDONA: Đoković održao teniski čas Australijancu, sada ga čeka srpski okršaj

Č. V.

29. 06. 2022. u 13:30 >> 16:50

NOVAK Đoković se ekpresno domogao trećeg kola Vimbldona pošto je pregazio Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:1, 6:4, 6:2.

НОВАК ЕКСПРЕС У ТРЕЋЕМ КОЛУ ВИМБЛДОНА: Ђоковић одржао тениски час Аустралијанцу, сада га чека српски окршај

FOTO: AP

Lako, moćno, efikasno, tako je najlakše opisati ono što se dešavalo na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba". Srpski as nam je danas priredio dva sata kvalitetnog programa.

Inače, Đokoviću je ovo bila 329. pobeda na grend slemovima i sada je na 40 manje od rekordera po tom parametru Rodžera Federera. Takođe, treba reći da je treći igrač sveta poslednji put teren pognute glave na Vimbldonu napustio pre 1.812 dana.

Nole sada mora da se spremi za srpski okršaj, pošto će u šesnaestini finala igrati protiv zemljaka Miomira Kecmanovića koji je sa 3:1 pobedio Alehandra Tabila.

Što se meča sa Australijancem tiče, Novak je od početka do kraja dominirao. Ta dominacija se najbolje ogleda u tome da je 79. igrač planete jedinu brejk priliku imao u poslednjem gemu na meču.

Novak je u prvom i trećem setu po dva puta rivalu oduzeo servis, dok mu je za osvajanje drugog bilo dovoljno da to uradi samo jednom.

Inače, Đokoviću je ovo 23. vezana pobeda na Vimbldonu, a najslabije rangiran igrač od koga je izgubio u Londonu bio je Tenis Sandgren (tada 75. na svetu).

Đoković i Kecmanović će meč igrati u petak. To će im biti drugi duel ove sezone, u prvom je Nole slavio sa 2:1 na turniru u Beogradu.

Treći set: Đoković - Kokinakis 6:1, 6:4, 6:2

6:2 - Kraj meča, Novak Đoković je pobedio Tanasija Kokinakisa.

5:2 - Kao da se Srbin u ovom gemu čuvao za ono što sledi, a to je servis za meč i prolazak u treću rundu Vimbldona.

5:1 - Još gem do pobede deli Novaka. Ako to ne uradi sada, imaće priliku u sedmom gemu da sve reši.

4:1 - Dupli brejk pravi Đoković i praktično možemo da kažemo da se plasirao u treće kolo Vimbldona.

Novak Đoković/FOTO: AP

3:1 - Lako sve ovo izgleda na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba". Novak je inače tek sada stigao do prvog asa.

2:1 - Ovo je trebalo Kokinakisu. Dobio je brzinski gem, a da rivalu nije dopustio da osvoji nijedan poen. Ipak, najvažnije je da srpski teniser ima prednost brejka koju je stekao u prvom gemu.

2:0 - Kakva teniska lekcija rivalu od strane trećeg igrača sveta. Treba reći da za razliku od meča sa Kvonom, Nole idealno igra voleje na ovom meču.

1:0 - Najduži gem u meču pripao je Đokoviću koji odmah pravi brejk i sada je on taj koji odlučuje još koliko će trajati ovaj meč. Inačem, Nole je iskoristio jedinu brejk priliku u ovom gemu koji se igrao na razliku.

Drugi set: Đoković - Kokinakis 6:1, 6:4

6:4 - Lako je Nole dobio poslednji gem u drugom setu i na dobrom je putu da sve reši u trećem i plasira se u šesnaestinu finala Vimbldona.

5:4 - Đoković je propustio čak četiri set lopta da povede sa 2:0. Inače, kada god je bila brejk prilika, Australijanac je pronalazio pomoć u servisu (ima osam asova) i to ga je spašavalo. Uspeo je ovaj set da produži bar za gem. Novak ima priliku da svojim servisom dođe do osetne prednosti.

5:3 - Nastavlja Srbin da dominira. Dobio je gem sa nulom, a zanimljivo je to da nema nijedan as. Primera u prvom kolu je osvojio 15 poena direktno iz servisa.

Novak Đoković/FOTO: AP

4:3 - Podigao je malo nivo igra Kokinakis, no to još uvek nije dovoljno da se zapreti rivalu. Dobija gemove kada servira, ipak zaostaje što se brejka tiče, pa mora da ga vrati ako želi da ostane u drugom setu.

4:2 - Možda i najkomplikovaniji gem za Đokovića od početka meča kada servira i opet rival nije uspeo da dođe do brejk prilika, pa Nole krupnim koracima gazi ka osvajanju drugog seta.

3:2 - Đoković je odigrao neke spektakularne voleje na mreži, ali je Tanasi uspeo dobrim servisima da dobije drugi gem u ovom delu susreta.

3:1 - Novak potvrđuje brejk. Delovalo je da će Kokinakis možda i doći do prvih brejk lopti, ali je tokom jedne duže razmene izbacio loptu u aut. Nole je potom sa dva sigurna poena okončao gem.

2:1 - Vrh mreže je pomogao Đokoviću, ali zaslužio ju je zbog načina na koji igra. Lopta je prilikom drop šota zakačila vrh mreže i prevarila Australijanca. Na kraju je gem okončan brejkom i Nole i u ovom segmentu meča drži stvari svojim rukama.

Novak Đoković/FOTO: AP

1:1 - Crta Novak po terenu. Srbin prikazuje odličan tenis, mnogo bolji nego u prvom kolu i protivniku ne dozvoljava ni najmanju šansu da ga ugrozi.

0:1 - Prvi put na ovom meču vodi Kokinakis, istina samo u gemovima. Dobro je Australijanca slušao servis, pogodio je sva četiri prva i lako došao do uvodnog gema u drugom setu.

Prvi set: Đoković - Kokinakis 6:1

6:1 - Furiozno, moćno i ekspresno je Nole odigrao prvi set. Bilo je uživanje gledati ples trećeg tenisera sveta po zelenoj površini Vimbldona. Inače, Đoković je ovaj deo meča rešio za svega pola sata.

5:1 - Dupli brejk pravi Đoković. Srbin drop šotovima muči Kokinakisa. Osvajač 20 grend slem titula servira za osvajanje prvog seta.

4:1 - Novak igra veoma lepo na startu i lagano prolazi kroz svoje gemove. Viđen je i prvi lob od strane Srbina. Za sada sve funkcioniše kako treba u igri šestostrukog osvajača Vimbldona.

3:1 - Upisao se na semaforu 79. igrač planete. Najjače oružje servis, ali i forhend dobro su slušali Australijanca u ovom gemu i uprkos manjim problemima uspeo je da smanji rezultat rivala.

3:0 - Brzih 3:0. Novak igra dobro, no i Kokinakis ništa ne može da pogodi i na taj način olakšava posao trećem igraču planete.

Tanasi Kokinakis i Novak Đoković/FOTO: AP

2:0 - Mnogo bolje na početku ovog meča deluje Đoković, nego što je to bio slučaj u duelu sa Kvonom. Srbin je odmah stigao do brejka i tako rivalu stavio do znanja šta ga čeka na ovoj susretu.

1:0 - Nije bilo jednostavno, ali Nole je prvi gem iskoristio da oseti koliko rival može. Zanimljivo već na početku drugog poena momku iz Adelejda je pukla žica i morao je da zameni reket.

Prvi servira srpski teniser.

Uoči meča:

Treći teniser sveta i šestostruki osvajač ovog grend slema će preko druga Nika Kirjosa pokušati da se domogne treće faze.

Nema sumnje da je Nole favorit u ovom okršaju, ali 79. igrača planete krasi dobar servis i ukoliko iskusni Beograđanin podesi ritern kako ume, problema oko prolaska u narednu rundu ne bi trebalo da bude.

Srbin i Australijanac su do sada odigrali samo jedan međusobni meč. Bilo je to 2015. godine na Rolan Garosu, kada je osvajač 20 grend slem titula slavio sa 6:4, 6:4, 6:4.

Inače, Kokinakis je važio za velikog talenta kome se predviđala lepa budućnost. Ipak, česte povrede su ga sputale na tom putu, sada se polako vraća, a uspeo je da osvoji i jednu grend slem titulu. Istina, uradio je to u dublu kada je zajedno sa Kirjosom došao do trofeja na ovogodišnjem Australijan openu.

Pobednik ovog meča igraće protiv boljeg iz duela Alehandro Tabilo (Čile) - Miomir Kecmanović (Srbija).

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta