ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ NAJVEĆI: Novak prelepim gestom za Bekerovu porodicu očarao planetu

V.M.P.

29. 06. 2022. u 22:00

OVOGODIŠNjI Vimbldon samo je potvrda da ono najveće što će ostati iza Novaka nisu grend slem titule i nedelje provedene na vrhu ATP liste, već svi oni moralni kodeksi i životni ideali kojima je uvek nenametljivo činio dobra dela.

ЗБОГ ОВОГА ЈЕ ЂОКОВИЋ НАЈВЕЋИ: Новак прелепим гестом за Бекерову породицу очарао планету

FOTO: AP

Naime, Novak Đoković istakao je da je ostao slomljenog srca nakon izricanja zatvorske kazne Borisu Bekeru, i potvrdio je da će dva sina nemačke teniske ikone prvi put otići da vide svog oca, otkako je smešten u ozloglašeni zatvor. 

Srpski kralj "belog sporta", u svojoj loži je ugostio Bekerovu devojku Lilijan de Karvaljo Monteiro i sina čuvenog Nemca, Nou, i to kao specijalne goste za prva dva meča Vimbldona ove nedelje.

Pozivnicom na najprestižniji grend slem u godini i izmirenjem svih troškova, želeo je da barem na delić sekunde skrene misli mališana i izabranice legendarnog tenisera. Životni, medijski i finansijski pakao kroz koji prolaze u prethodnom periodu sigurno je ostavio dubokog traga na porodicu, koja je ostala bez stuba i očinske figure. 

Zato je Srbin još jednom pokazao da i u svom političkom haosu i torturi kroz koju prolazi i koja je promenila tok besprekorne karijere, uvek ima vremena da misli na one kojima je pomoć najpotrebnija.

FOTO: AP


Podsetimo, Đoković i Beker su radili tri godine zajedno, osvojili šest grend slem turnira i 14 masters 1000 titula. Par se razišao 2016. godine, ali je ostao blizak, a trenutno treći na ATP listi je i dalje u stalnom kontaktu sa bivšim trenerom. Sada je šestostruki šampion Vimbldona, želeo da mu ukaže "mali gest" pažnje, dovodeći njegovu porodicu u "boks" namenjen Novakovom najbližem krugu.

Beker, trenutno je osuđen na dve i po godine, nakon što je proglašen krivim za skrivanje imovine vredne 2,5 miliona funti, kako bi izbegao otplatu dugova nakon proglašenja bankrota. 

Ranije danas, najbolji srpski teniser je pobedio Australijanca Tanasisa Kokinakisa , a još jedan naš predstavnik, Miomir Kecmanović je bio bolji od Čileanca Alehandra Tabila.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)