LEGENDARNI TRENER O FINALU VIMBLDONA: Presudio je ritern, Đoković je u tome najbolji svih vremena

Novosti online

15. 07. 2022. u 10:04

NOVAK Đoković osvojio je sedmi put u karijeri Vimbldon i tako došao do 21. grend slem titule. Zbog novog trofeja sa najvećih turnira teniski trener Patrik Muratoglu smatra da GOAT trka još uvek nije gotova.

ЛЕГЕНДАРНИ ТРЕНЕР О ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА: Пресудио је ритерн, Ђоковић је у томе најбољи свих времена

FOTO: Tanjug/AP

On je istakao da će tek sada biti zanimljivo. Trenutno je vodeći po broju grend slem titula Rafael Nadal (22), Nole ima jednu manje, a Rodžer Federer (20).

- Trka za GOAT titulu je još u toku, čini mi se da je uzbudljivija nego ikad pre. Prvo, taj broj slemova. Novak je uzeo Vimbldon, što mu je 21. trofej, ima jedan više od Rodžera i jedan manje od Rafe. Ali, kada ih raščlanimo, Novak ima devet Australijan opena, Rafa je dominirao sa 14 pehara Rolan Garosa, a Federer i dalje vodi na Vimbldonu sa osam, dok ima i pet u Njujorku - rekao je Muratoglu.

Ipak, trener Simone Halep veruje da u nastavku trke neće biti lako, posebno što mladi igrači sve više prete.

- Za članove velike trojke, kako vreme prolazi, biće sve teže da osvajaju slemove, a imamo sve više mladih koji su im pretnja. Alkaraz i Siner će uskoro osvajati najveće titule. Medvedev već ima jedan Ju-Es open i tu je još nekoliko igrača koji su blizu kao Kirjos, Beretini i Cicipas.

Potom se osvrnuo na nedavno finale Vimbldona i pobedu Novaka Đokovića nad Nikom Kirjosom.

Francuz je prokomentarisao šta je to po njemu bilo presudno za ishod tog duel.

- U tom meču nije se radilo samo o servisu i riternu. Teniski meč je daleko komplikovaniji od toga. U prvom setu Novak se mučio da vraća servise Kirjosa. Odjednom je jednom ušao u meč i počeo da čita servise bolje. Bolje je anticipirao stranu i napravio je par brejkova. Novakova sposobnost da vraća servise je bila veoma važna, pa su ključ meča postale razmene, a na početku meča nije bilo tako. Da je tako ostalo, Nik bi pobedio. Ali znamo da je Novak najbolji igrač svih vremena što se tiče riterna - naglasio je Muratoglu i dodao:

- U tom prvom setu, Novak je bio kao grogirani bokser. Gledao je gde servira njegov rival, kako se kreće, gde odigrava. Kada je izgubio set, bio je spreman za ono što dolazi. U jednom meču imali smo dva meča. Sigurno je njegovo iskustvo igralo veliku ulogu, jer nije paničio. Bilo je to u stilu, u redu, sad imam jasnu sliku kako igraš i šta ćeš da radiš i sad sam spreman. To se dogodilo - zaključio je nekadašnji trener Serene Vilijams.

Naredni grend slem je Ju-Es open (29. avgust - 11. septembar), a još uvek nije poznato da li će na njemu učestvovati trenutno sedmi teniser sveta. Kako sada stvari stoje, Novaka nećemo gledati u Njujorku, pošto nevakcinisane osobe ne mogu da uđu u Sjedinjene Američke Države.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i govor na otvaranju teniskih terena u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!