ĐOKOVIĆ GA ODVEO U DRUGU DIMENZIJU: Janik Siner otkrio "natprirodne" Novakove moći

Novosti online

29. 07. 2022. u 12:47

IAKO mladi italijanski teniser Janik Siner nije stigao do svog prvog grend slem polufinala na ovogodišnjem Vimbldonu, on je svakako privukao pažnju navijača svojim stilom igre.

ЂОКОВИЋ ГА ОДВЕО У ДРУГУ ДИМЕНЗИЈУ: Јаник Синер открио натприродне Новакове моћи

FOTO: Tanjug/AP

Na putu do četvrtfinala Italijan je savladao vrhunske igrače poput Stana Vavrinke, Mikaela Imera, Džona Iznera, ali i Karlosa Alkaraza. Protiv 19-godišnjeg Španca to je bio meč za jačanje samopouzdanja, koji ga je naterao da veruje da može da ugrozi i aktuelnog šampiona, našeg Novaka Đokovića.

 

FOTO: AP

 

U četvrtfinalu Italijan je dobro počeo duel i poveo sa 2:1 u setovima. Međutim, najbolji srpski teniser se skoncentrisao i preokrenuo stvari. Đoković je uzvratio sa dva osvojena seta i pobedio sa rezultatom 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. Ovo je bio sedmi put da je Nole osvojio grend slem meč nakon dva seta zaostatka.

Tokom nedavnog intervjua za italijanske dnevne novine "La Gazeta delo Sport", 20-godišnjak se osvrnuo na ovaj epski meč u pet setova protiv 21-strukog grend slem šampiona. Siner je sugerisao da nije igrao loše posle dva seta, ali je Đoković bio taj koji je značajno podigao nivo igre da bi ga pobedio. Takođe je izrazio želju da osvoji svoju prvu grend slem titulu na Ju-Es openu 2022.

- Razmišljam o tome, naravno, i nakon nekoliko dana lošeg raspoloženja pokušao sam da sagledam pozitivnu stranu. Nole je morao da podigne nivo na maksimum, inače bi se drugačije završilo. Od umora skoro da sam se srušio, ali to je zbog toga jer me je on odveo u drugu dimenziju. Nisam kolabirao, nego je on ušao u drugu dimenziju tenisa - rekao je Siner.


BONUS VIDEO: Novak igrao tenis u Visokom
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili