NAJGORA RUKOVANJA U ISTORIJI TENISA! Novak Đoković i Janko Tipsarević u samom vrhu (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 20:30

RAFAEL Nadal i Novak Đoković među najvećim su imenima muškog tenisa koja su učestvovala u nekim od najhladnijih rukovanja u istoriji ove igre.

НАЈГОРА РУКОВАЊА У ИСТОРИЈИ ТЕНИСА! Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић у самом врху (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Tokom godina, ljubiteljima "belog sporta" priredili su nekoliko nezaboravnih trenutaka na teniskom terenu.

Njihova pojava i demonstracija sile izazivali su uzburkane strasti kod rivala, koji su padali pred njima, ali čak su i dva teniska majstora dozvoljavala besu i frustraciji da ih nadvladaju.

Tanjug/AP

 

Rukovanje posle meča jedan je od ključni aspekt gospodske igre prepuna manira, kakav je tenis, jer simbolizuje sportski duh i poštovanje. Iako su mnogi igrači pokazali veliku toplinu tim prilikama, bilo je i onih koji su se prepustili hladnom rukovanju.

Neki teniseri su čak postali nepotrebno agresivni i nisu pokazivali mnogo poštovanja prema protivnicima posle meča. Bilo je nekoliko kontroverznih incidenata posle meča koji su postali ikonični tokom duge istorije ovog sporta.

Tim povodom portal "Sportskeeda" napravio je zanimljiva listu po kojoj su rangirana najhladnija rukovanja, a ovo su tri sa samog vrha.

RAFAEL NADAL - TOMAŠ BERDIH, MADRID OPEN 2006.

Rafael Nadal ima impresivan međusoban skor od 20:4 protiv Tomaša Berdiha, ali je bilo vremena kada je Čeh znao dobrano da namuči "bika sa Majorke."

Naime, njih dvojica su se sastala po četvrti put u karijeri, kada su se sukobili u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva u Madridu 2006.

Da bi neko pobedio Nadala na šljaci, to zaista zahteva da tog dana igrač prikaže vrhunski tenis, a Berdih je u prestonici Španije igrao možda i najbolji u životu.

Čeh je pobedio favorizovanog "El Matadora" sa 6:3, 7:6 (6) i zabeležio treću uzastopnu pobedu nad "kraljem šljake", izborivši herojski plasman u polufinale turnira.

Međutim, Berdih je izazvao mnogo bure,nakon što je stavio prst na usne, kako bi ućutkao publiku. Nadal je vidno bio nezadovoljan postupcima svog protivnika i stavio mu je do znanja, šta oseća tokom rukovanja posle meča.

RADEK ŠTEPANEK - JANKO TIPSAREVIĆ, DEJVIS KUP 2012


Radek Štepanek i Janko Tipsarević su se susreli u četiri navrata, a Srbin je na kraju odneo pobedu u međusobnim duelima, rezultatom 3:1.

Poslednji susret između dva igrača je bez sumnje bio najspejtajularniji, jer je sjajna teniska predstava upotpunjena pravom dramom posle meča.

U četvrtfinalu Dejvis kupa 2012. Češka se borila protiv Srbije u Pragu. Domaćini su poveli pošto je Tomaš Berdih savladao Viktora Troickog, ali...

Tipsarević je potom osvetio svog sunarodnika u super-uzbudljivom susret protiv Radeka Štepaneka. Janko je herojski izašao kao pobednik, nakon što je sačuvao tri meč lopte i trijumfovao rezultatom 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7.

Naravno, Čeh je bio razočaran, ali njegove ludorije tokom rukovanja posle meča bile su daleko od gracioznog.

Rukujući se, Tipsareviću je Štepanek pokazao srednji prst, što je Srbina nagnalo da ljutito reaguje.

Srpskog tenisera je na kraju morao da zaustavi njegov trener Bogdan Obradović, kako bi sprečio da događaj dodatno eskalira.

NOVAK ĐOKOVIĆ - FABIO FONjINI, ŠANGAJ 2013.

Novak Đoković i Fabio Fonjini igrali su u trećem kolu Mastersa u Šangaju 2013. godine. Srbin je tom prilikom demonstrirao sjajan tenis i pobedio Italijana sa 6:3, 6:3 po setovima i izborio plasman u četvrtfinale.

Fonjini, koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, u više navrata je izgubio hladnokrvnost tokom meča.

Đoković očigledno nije bio zadovoljan ponašanjem Italijana tokom meča i tražio je da mu malo posveti pažnju tokom rukovanja posle meča.

Srbin se rukovao sa Fonjinijem i usledio je agresivan pozdrav. Ponašanje Italijana, uspelo je da izbaci iz takta i čoveka poznatog po tome da je zaista "u zenu" kada izađe na teniske terene.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)