DRUGO LICE FEDERERA: Švajcarac ispunio obećanje mladom navijaču, ova priča će vam rastopiti srce (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2022. u 15:35

MOŽDA nema mnogo navijača u Srbiji, ali Rodžer Federer je, mora se priznati s razlogom, jedan od najpopularnijih tenisera sveta - osim što je i jedan od najboljih svih vremena.

ДРУГО ЛИЦЕ ФЕДЕРЕРА: Швајцарац испунио обећање младом навијачу, ова прича ће вам растопити срце (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP

Danas legendarni Švajcarac slavi 41. rođendan, ali i pored godina i povreda koje ga muče ne odustaje od povratka na teren. Za nešto više od mesec dana pridružiće se kolegama Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u verovatno najjačem i najlegendarnijem timu u istoriji svih sportova ikad i zaigraće na Lejver kupu za Evropu protiv Sveta.

U međuvremenu, rešio je da se malo zabavi, ali i da ispuni obećanje dato mladom navijaču i teniskoj nadi Izjanu "Zizuu" Ahmadu, koji ga je 2017. godine zamolio da ostane aktivan igrač bar još osam ili devet godina, kako bi njih dvojica jednog dana ukrstili rekete na teniskom terenu.

- Gospodine Federer, možete li mi obećati da ćete igrati još bar osam ili devet godina, kako bismo mogli zajedno da zaigramo jednom kada se ja otisnem u profesionalce? - upitao je mali Zizu te 2017. godine.


 


Federer mu je to i obećao, a kako je, bez obzira na čeličnu volju zbog koje se i u petoj deceniji života bori s povredama kako bi se vratio profesionalnom igranju, ipak neizvesno koliko će još dugo moći da traje, Švajcarac je odlučio da pripremi iznenađenje mladom Zizuu.

Organizovao mu je put u Cirih sa trenerom, gde je dečak mislio da je došao na pripreme.

"Zavera" protiv Zizua uključivala je skrivenu kameru u kojoj ga je prvo u restoranu teniskog kluba konobar oslovio imenom, što je dečaka ostavilo u čudu. Zatim mu je konobar rekao da je menadžerka restorana njegov veliki fan i da bi želela da se fotografiše s njim, a kada se pojavila pokazala je da nosi majicu s njegovim likom. Federer je sve to posmatrao umirući od smeha.

 


Zizuovom čuđenju ni tu nije bio kraj, jer je u međuvremenu gomila dece na teniskom terenu donela transparente i počela da skandira njegovo ime, ali vrhunac iznenađenja usledio je kada mu je konobar najavio da će uskoro odigrati jedan meč sa ozbiljnim protivnikom, a baš u tom trenutku na teren je izašao - Rodžer Federer!
 


Zizu je jedva zadržavao suze, a Rodžer mu je rekao da će sada odigrati onaj meč koji mu je obećao. Nemoguće je i zamnisliti kako se mladi teniser i Rodžerov fan osećao tada, pošto je i pre nego što je saznao da je tu Federer ovaj put u Cirih opisao kao najbolji dan u svom životu.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost