ALKARAZ "SAHRANIO" NADALA: Rafa verovatno nije ni sanjao da će Novak Đoković ovo doživeti od novog svetskog "broja 1"

Novosti online

14. 09. 2022. u 16:18

KARLOS Alkaraz je novi najbolje rangirani teniser sveta, i to najmlađi koji je došao na vrh ATP liste. Iako je u pitanju Španac, ovaj mladić iz Mursije u prvi plan ističe da je za osvajanje Ju-Es opena najviše zahvalan - što na grend slemu u Njujorku nije učestvovao Novak Đoković.

АЛКАРАЗ САХРАНИО НАДАЛА: Рафа вероватно није ни сањао да ће Новак Ђоковић ово доживети од новог светског броја 1

Tanjug/AP

Tokom intervjua za "Njujork tajms", Alkaraz je pričao i o Rafi i o Noletu, ali kako primećuju drugi svetski mediji, poput "Hindustan Tajmsa", "novi svetski broj 1 je 'sahranio' Nadala ističući u prvi plan Novaka".

Podsetimo najpre da je Alkaraz bio "glavna tema" još otkako je i Nadala i Đokovića savladao na Madrid openu, usled čega je i proglašen favoritom na Rolan Garosu. 

Ipak, priče o ovom 19-godišnjaku su malo splasle pred početak njujorškog grend slema, jer su na Ju-Es openu za glavne favorite proglašeni Nadal i Danil Medvedev. 

Međutim, kako su obojica ispala u osmini finala, žreb se "otvorio" za Alkaraza, koji je do titule i svetskog teniskog trona došao fantastičnim nastupima u drugoj nedelji grend slema, u kojoj je odigrao tri uzastopna meča u pet setova.

Posle titule na Ju-Es openu, on je istakao da je mnogo zahvalan činjenici da Novak Đoković, koji zbog nevakcinisanosti protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, nije omgao da igra na ovom turniru.

- Vidite, ja želim sebi da uskratim ništa od onog što sam zaslužio, ali... činjenica je da je postojao period kada su Rafa, Đoković i Federer bili istovremeno na terenu. Ja sam imao neverovatnu sreću, ili kako god vi to nazvali, da Đoković sada nije mogao da igra. Svi su imali svoje razloge, ali ovo je realnost - istakao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz / Foto: AP

Tome je dodao i sledeće:

- Novak Đoković nije mogao da igra u prilično velikom delu ove sezone, Rafa je još i igrao, ali ni on nije mogao baš cele sezone. Ja sam sve vreme tu, igrao sam neverovatne mečeve, neverovatne turnire i radio sam baš naporno da bi ove stvari mogle da mi se dese.

I Nadal i Đoković su 19-godišnjaku čestitali na istorijskoj grend slem tituli.

- Čestitke Karlosu Alkarazu na prvom grend slemu i svetskom broju 1 - započeo je Nadal obraćanje na društvenim mrežama, dodajući: - Ovo je samo kulminacija tvoje prve sjajne sezone, a siguran sam da će ih biti još mnogo! Svaka čast i Kasperu Rudu (drugom finalisti Ju-Es opena, prim. prev.), veoma sam ponosan na tebe! Teško je bio u finalu, ali imao si sjajan turnir i celu sezonu za sobom, samo nastavi tako!

Novak Đoković je na društvenim mrežama poručio:

- Enhorabuena (čestitke), Karlose. Čestitam ti na prvom grend slemu, nestvarna partija.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!