FURIOZNI ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU ASTANE: Novak se igrao sa Holanđaninom, Rus prepreka ka polufinalu

Č. V.

06. 10. 2022. u 12:45

NOVAK Đoković nastavio je da briljira. Srpski teniser je furiozno prošao u četvrtfinale turnira iz serije 500 u Astani, pošto je pobedio Botika van de Zandšulpa sa 6:3, 6:1.

ФУРИОЗНИ ЂОКОВИЋ У ЧЕТВРТФИНАЛУ АСТАНЕ: Новак се играо са Холанђанином, Рус препрека ка полуфиналу

FOTO: Tanjug/AP

Trenutno sedmi igrač sveta igra fantastično. Tel Aviv je osvojio tako što je sva četiri meča bez izgubljenog seta, a na isti način je preskočio prve dve prepreke u Kazahstanu. To znači da je sada u seriji od 12 uzastopno osvojenih setova.

Što se meča sa 34. na ATP listi tiče jedan brejk, napravljen u šestom gemu je bio dovoljan da se prvi set koji je trajao 39 minuta reši onako kako je Nole želeo. Treba reći da je Holanđanin već u narednom imao priliku da vrati izgubljeno, ali Srbin je odbio nalet i sačuvao servis.

Drugi set je bio manje neizvestan. Đoković je dva puta zaredom rivalu oduzeo servis. Kao i u prvom segmentu i sada suočio sa jendom brejk loptom, ali spasao ju je i onda je trećim vezanim brejkom okončao meč i plasirao se u četvertfinale.

Dominacija Novaka ogleda se u tome što je u prva dva meča u Astani rivalima prepustio ukupno šest gemova (Garina pobedio sa 6:1, 6:1).

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Karena Hačanova koji je bio bolji od Marina Čilića.

Drugi set: Đoković - Van de Zandšulp 6:3, 6:1

6:1 - Kraj meča. Nije dozvolio Srbin nikakvu šansu rivalu da pomisli da može da produži meč.

5:1 - Poklonio je Novak nekim greškama rivalu brejk loptu, ali Nole je uspeo da pronađe način da se izvuče i novim petim asom stigne do petog gema u drugom setu.

4:1 - Dupli brejk pravi Đoković i sada je čudo potrebno 34. igraču sveta da se izvuče iz teške situacije i produži boravak u Astani. Đoković je na dva gema od četvrtfinala.

3:1 - Brejk bolje nije mogao da se potvrdi. Holanđanin nije osvojio nijedan poen i Novak nastavlja da gazi. Servis odlično funkcioniše, na prvi Nole ima 82% (27/33).

2:1 - Drugi brejk na meču pravi Đoković i sada sve zavisi od njega. Ukoliko bude siguran kao i do sada na svoj servis meč je brzo biti gotov.

1:1 - Strašan tenis Novaka. Publika u Kazahstanu je imala priliku da vidi maestralan lob Srbina koji je bez problema dobio gem i poravnao rezultat u drugom setu. Zanimljivo Nole je gem okončao asom na drugi servis.

0:1 - Nije gubitak prvog seta poremetio Holanđanina. Dobio je veoma lako uvodni gem u drugom setu, rivalu je prepustio samo jedan poen i Đoković je za razliku od prvog dela susreta taj koji juri prednost protivnika.

Prvi set: Đoković - Van de Zandšulp 6:3

6:3 - Furiozni Novak. Fantastičan prvi set koji je trajao 39 minuta je odigrao sedmi igrač planete i ukoliko nastavi u ovom ritmu brzo će izboriti plasman u četvrtfinale Astane gde ga čeka Rus Karen Hačanov.

5:3 - Nije Đoković mnogo zapinjao na servis rivala, iako je "sevnula" jedna sjajna bekhend paralela. Lako je Van de Zandšulp dobio gem i Srbin je taj koji će servisom morati da obezbedi prednost u setovima.

5:2 - Bilo je malo komlikacija da se potvrdi brejk, ali srpski as je to uspeo da uradio. Rival je stigao do prve brejk prilike, ali Nole je uspeo da pronađe način da se izvuče iz nezgodne situacije i dođe na gem od osvajanja seta. Srbin igra strašan tenis i rival može samo da se divi onome što radi osvajač 89 titula u karijeri.

4:2 - Stao je servis Botiku i odmah stiže reakcija sa druge strane. Đoković je napravio brejk i to tako što je 34. na ATP listi napravio duplu servis grešku. Novak nije morao mnogo da se trudi u ovom gemu, jer je Holanđanin grešio, a osvajač 21 grend slem titule te pokloni oberučke prihvata.

Novak je malo zabrinuo navijače, jer su se u pauzi pojavili doktori. No, ono što je dobro nije ništa strašno, samo mali problemi sa palcem desne ruke. Deluje da Đokoviću to neće smetati u nastavku meča.

Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

3:2 - Prvi neizvestan gem na meču i to na servis Nolete. Holanđanin je opustio ruku, snažno je udarao po lopti, došao je do 40:40, ali nije stigao do brejk lopte, pošto su servisi pomogli Srbinu da dobije i treći gem u kome je servirao.

2:2 - Istom merom uzvraća Van de Zandšulp. I njega dobro služi početni udarac i Novak još uvek traži način da mu pročita servis.

2:1 - Savršen gem sedmog igrača planete. Dobio je gem sa nulom, a ono što može da raduje je to da za sada u igri sve dobro funkcioniše. Iako je rana faza duela, servis ide dobro, kao i forhend.

1:1 - Mogao je u problemima da se nađe Holanđanin, bilo je 30:30 na njegov servis, ali u ključnim momentima je početni udarac proradio i Novaku nije data prilika da dođe do brejk lopte, tako da su teniseri sačuvali servis na početku meča.

1:0 - Dobro je Đoković otvorio meč. Dobio je na podbacivanju i odlučio da prvi servira. Servis je u prvom gemu služio odlično, a upravo ga je asom završio. Osvajao je poene na razne načine, bio je vinera, igre na mreži, greške protivnika...

Uoči meča:

Trenutno sedmi i 34. igrač sveta odmeriće snage prvi put. Nema sumnje da je srpski as veliki favorit na ovom duelu, ali ipak to će morati da potvrdi na terenu.

Zanimljivo je i to da su i jedan i drugi na furiozan način stigli do druge runde. Van de Zandšulp je savladao Beibita Žukajeva sa 6:1, 6:1, dok je Đoković identičnim rezultatom bio bolji od Kristijana Garina.

Podsetimo, već se zna sa kim će pobednik ovo duela igrati u četvrtfinalu. U pitanju Rus Karen Hačanov koji je sa 2:1 u setovima pobedio Marina Čilića.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju