NJUJORK ŽELJNO ČEKA ĐOKOVIĆA: I Amerikanci očekuju ukudanja kovid pravila o ulasku nevakcinisanih u SAD

S. O.

19. 03. 2023. u 20:00

IZ Mleburna su ga lane u januaru, posle besomučnog maltertiranja, proterali. Potom mu nisu dozvolili, zbog vakcinalnih pravila, da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Na Vimbldonu za osvajanje krune nije dobio ni bod, pa ponovo nije mogao u SAD, na Ju-Es open. Pravu golgotu preživeo je Novak Đoković 2022, ali najbolji teniser sveta je sve to stoički izdržao i krenuo u nove pobede.

ЊУЈОРК ЖЕЉНО ЧЕКА ЂОКОВИЋА: И Американци очекују укудања ковид правила о уласку невакцинисаних у САД

FOTO: AP

Pre nešto manje od dva meseca je osvojio jubilarni, 10. Australijan open, vratio se va čelo ATP karavana, a nedugo zatim i srušio apsolutni rekord Nemice Štefi Graf od 377. nedelja na vrhu liste.

Ali, u Ameriku ponovo nije mogao. Tako je opet morao da otkazuje nastupe u Indijan Velsu i Majamiju, jer nije dobio dozvolu o izuzeću da kao nevakcinisan uđe u SAD. Uzalud su teniseri, direktori turnira i svi dobronamerni molili Belu kuću da napravi izuzetak i da dozvole Novaku da igra na tlu Amerike. Ona je svoju odluku o ukidanju obavezne vakcinacije za ulazak u zemlju pomerala sa marta na april, a poslednja najava glasi da bi to trebalo da se dogodi 11. maja...

To, najzad, otvara vrata za ulazak Đokovića u Ameriku, na Ju-Es open (28. avgust - 10. septembar), a pre toga na Masters u Sinsinatiju (13- 20. avgust), koji bi bio idealna priprema za četvrti Grend slem u sezoni vlasniku 22 GS krune, koliko ima i Nadal.

Naravno, cilj svakog turnira, a posebno onih najvećih, je da najbolji teniseri igraju kod njihh. Zato i Teniska asocijacija SAD (USTA) s nestpljenjem očekuje ukidanje pravila o ulasku nevakcinisanih stranaca u Ameriku.

- Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bela kuća. Puni smo nade da će pravila koja onemogućavaju Novaka da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti. Za Ju-es open ne postoje kovid restrikcije za bilo kojeg igrača ili navijača. Novak, jedan od najvećih šampiona našeg sporta, će biti dobro došao da se takmiči na Ju-Es openu ove godine - rekao je portparol USTA, Kris Vidmajer.

Na "servisu" je Bela kuća...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)