UŠAO U TOP 200 PA OTKRIO KO GA TRENIRA: Proslavljeni srpski teniser vodi računa o Međedoviću

Novosti online

20. 03. 2023. u 18:16

Srpski teniser Hamad Međedović osvojio je prekjuče drugu titulu u karijeri, trijumfovao je na turniru u Šehesfehervaru i po prvi put ušao u top200 tenisera sveta, a onda je otkrio i ko mu je trener poslednjih nekoliko meseci.

УШАО У ТОП 200 ПА ОТКРИО КО ГА ТРЕНИРА: Прослављени српски тенисер води рачуна о Међедовићу

FOTO: TSS

- Ja sam posle Ike počeo saradnju sa Stefanom Roberom, bivšim francuskim igračem, ali jednostavno nije išlo. Nismo se baš najbolje poklopili, mentalitet nam je različit. Jednostavno, kada vam je trener stranac, malo je teže da se uklopite. Makar je to slučaj sa mnom. Trenirao sam sa Viktorom Troickim dok sam u Beogradu, pa smo se dogovorili da mi on bude trener, što mi kažemo "full time". On ima dosta obaveza na Dorćolu, tamo je glavni trener, pomaže i ostalim teniserima, pa smo se odmah razumeli kada smo se dogovarali da ne može da putuje na sve turnire sa mnom, ali na one najznačajnije će ići. Kada on ne može da putuje, onda sa mnom ide Ivan Bjelica, takođe trener iz TC Novak - objasnio je Međedović za Sportal, pa doda:

- Poznato je da je Viktor bio krvavi radnik i dok je bio igrač i ceni rad, red, zalaganje na treninzima. Pravi je profesionalac i meni odgovara. On je u situacijama u kojima sam ja sada, već bio, i može da mi prenese iskustvo kako je on prevazilazio prepreke, kako se on snalazio u nekim situacijama na terenu, šta je njemu pomagalo. U suštini, on uopšte nije mnogo strog, već samo traži da radiš i daješ sve od sebe. Dosta mi pomaže, savetuje, privilegija je raditi sa njim. Dosta me savetuje, on je odličan motivator, ume da kaže prave stvari u pravo vreme. Svestan sam da neće uvek biti tu, jer ima dosta obaveza u Beogradu, a i dosta je putovao dok je bio igrač, ali cenim svaki trenutak sa njim, sve što mi priča, slušam i primenjujem. Drago mi je što mogu sa njim da treniram i da učim od njega.

BONUS VIDEO: ŠOK "POD BAGDALOM": Napredak "u minut do 12" kaznio Zvezdine promašaje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna