"SRCE OSTAVLJAM NA TERENU!" Olga Danilović za "Novosti": Verujem u sebe i svoju igru

ODLUČNA, žustra, borbena, puna energije, igračica koja će ostaviti poslednji atom snage na terenu. Nikada se ne predaje. Protivnicama ne prepušta ni mrvice, čini sve što je do nje da u svakom meču trijumfalno napusti tenisku arenu. Graciozna i silovita. Takva je naša Olga Danilović.

СРЦЕ ОСТАВЉАМ НА ТЕРЕНУ! Олга Даниловић за Новости: Верујем у себе и своју игру

Foto: Goran Čvorović

Tako je to i ovih dana, na Rolan Garosu, gde je tri kvalifikaciona meča u nizu dobila bez izgubljenog seta. Delovala je superiorno, moćno. Brzinski je ekspedovala protivnice, grabeći silovito ka glavnom žrebu. I, stigla do njega.

Kad god igra, na tribinama ima svoje verne navijače. I sada je u Parizu, kao i uvek, plenila svojom pojavom, a sa publikom zajedno preživljavala svaki poen. Čuveni poklič "Idemo!" pratio je iz gema u gem. Bodrila je i samu sebe,  stisnutom pesnicom overila bi svaku pobedničku situaciju. A bilo ih je pregršt.       

Nedavno je u Madridu, gde trenutno živi, osvojila titulu na ITF turniru. Započela je turnir kao 138. igračica na svetu, a završila ga kao 104. Malo joj nedostaje, pa da se vine u sam vrh.

• Je li ovo uzlazna putanja u vašoj karijeri?

- Te uzlazne ili silazne putanje su za mene neke stvari koje uopšte ne gledam. Igram mečeve dan za dan. Nekada to ide dobro, nekada ne. U ovom trenutku ide dobro. Ponosna sam na sebe i drago mi je zbog toga.

Foto: Goran Čvorović

• Imate li neki zacrtan cilj na Rolan Garosu?

- Da nastavim da igram kao što sam igrala do sada! Naravno, nadam se što boljem plasmanu. Ali, ne posmatram to kroz rezultat. Gledam na to da budem dobra sama sa sobom. I, kada se završi meč, i ako ne daj bože izgubim, da znam da sam dala sve od sebe. A to mogu sebi uvek da obećam, da ću dati sve od sebe.

• U igri delujete eksplozivno, čvrsto, snažno. Kako vidite sebe na terenu?

- Upravo tako! Vidim sebe kao nekog ko veruje u sebe i u svoju igru. Kad zagusti, da znam da mogu da budem tu, da se borim, da trčim, da vraćam loptice, sve što je potrebno. To je najbitnije i najveće samopouzdanje koje možeš sam sebi da daš.

• Borac ste?

- Veliki! To mi nikada ne manjka.

• Šta je to malo što vam nedostaje na putu do vrha?

- Ništa mi ne nedostaje! Svako ima svoj put. Neko uđe u sad u sto najboljih, neko kasnije. To su neke stvari na koje ne gledam. Evo, ušla sam u glavni žreb na Rolan Garosu, i u ovom trenutku šta može bolje od toga.

• Koji vam je sledeći cilj?

- Nije, naravno, da budem 105. na svetu. Želim da najpre uđem među sto. A onda, sve bolje što može.

• U kom kontekstu ste vi i Hamad Međedović slični?

- U svakom! Divan je momak. Mnogo mi je drago zbog njega. Emitivno sve doživljavamo, srčani smo, borbeni. Ako nam nešto ne manjka, to su borba i želja. Blizak mi je prijatelj već dugo.

• Kako ćete proslaviti ulazak u glavni žreb?

- Otići ćemo na večeru, negde u Parizu. Hamad je rekao da će on sve da organizuje!

• I u reprezentaciji ste uvek davali sve od sebe...

- Naravno! Uvek. To sam više puta rekla, i dokazala svojom igrom. Svaki put sam igrala za reprezetanciju, a u njoj bih nekada odigrala i svoj najbolji tenis. Što se tiče reprezentacije, uvek sam na raspolaganju.

Foto: Goran Čvorović

• Šta radite kad ne igrate tenis?

- Gledam serije! Nisam u Parizu imala puno slobodnog vremena do sada. Igrala sam svakog dana, i to uglavnom kasno popodne. Kad nisam na teniskom terenu, pokušavam da se opustim, da razmišljam o drugim stvarima, da se čujem s mojima, da, jednostavno, provodim neko normalno vreme, van tenisa.

• Hoće li porodica doći i Pariz da bude s vama?

- Videćemo, mama i tata imaju puno obaveza, kao i brat, ali možda se desi. Oni su mi uvek podrška.

Podsetimo, Olga Danilović će sutra u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Ukrajinke Katarine Biandl.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu