NEKIMA SE OVO NEĆE SVIDETI! Rolan Garos se opet oglasio o tome što je Novak Đoković poručio "Kosovo je srce Srbije"

Rolan Garos se u utorak popodne oglasio saopštenjem u kome se aludira na Novakovu poruku sa kamere kada je dan ranije napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju."

НЕКИМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ! Ролан Гарос се опет огласио о томе што је Новак Ђоковић поручио Косово је срце Србије

FOTO: Tanjug/AP

Iako su Noleta napali pojedini "zvaničnici" samoproglašene Republike Kosovo, u odbranu njegovog prava na izražavanje stali su čelnici pariskog grend slema:

- Povremeno, diskusije o međunarodnim vestima ulaze u domen turnira, što je razumljivo. Redovno razgovaramo o tome na grend slem odboru, gde su zastupljena četiri grend slem turnira. Ista pravila važe za sva četiri grend slema. Sudija turnira i grend slem supervizori osiguravaju da se ova pravila poštuju. Poruke se prosleđuju timovima svih igrača na koje se odnose takve stvari – poručili su organizatori Rolan Garosa.

Prethodno, Francuska teniska federacija, pod čijim okriljem se organizuje Rolan Garos, objavila je saopštenje u kome se ističe da Novak neće biti kažnjen.

- Ne postoje zvanična grend slem pravila o tome šta igrači mogu, a šta ne mogu da kažu. FTF neće davati nikakvu izjavu niti zauzimati bilo kakav stav po ovom pitanju. Čini se da je glavna poruka koju je Đoković želeo da prenese bila da je protiv nasilja na Kosovu – zaključila je FTF.

Kada igra Novak Đoković?

Posle pobede nad Srbinom iz Sjedinjenih Američkih Država u uvodnoj rundi, Nole će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Martina Fučoviča.

Oranizatori su nedavno saopštili kada će Novak Đoković izaći na teren.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024