ĐOKOVIĆ BODRI I SEBE I "DŽOKERA": Da se završi trijufmom, i za njega, i za mene!

Okreni-obrni, Nikola Jokić, njegov Denver i finalna serija NBA neizostavni su deo gotovo svake konferencije za medije i na Rolan Garosu, kada novinari razgovaraju sa Novakom Đokovićem.

ЂОКОВИЋ БОДРИ И СЕБЕ И ЏОКЕРА: Да се заврши тријуфмом, и за њега, и за мене!

TANJUG/AP

- Polako, prvo skoči pa reci "hop" – spušta Novak loptu na zemlju posle prvog trijumfa ekipe iz Kolorada. - To je pravilo u sportu. Igra se u četiri pobede, ovo je tek prva utakmica. Naravno, uzbuđenje raste, za sve nas koji podržavamo Jokića.

Istovremeno, Novak podseća da jedan Srbin, Nikola Jović, igra i u Majamiju.

- Ne smemo ni njega da zaboravimo, iako je mlad i tek je stigao. Njemu želimo sve najbolje, ali za Jokića, nekako, želimo taj prsten. Poprilično dominantno izgledaju. Verujem da ni on ni cela ekipa ne žele da izgube koncentraciju i privrženost onome što treba da urade. Znam to sa sportske strane, nisam stručnjak u košarci, ali pratim šta izjavljuju – navodi Nole.

Đoković kaže da u takvim situacijama voli da citira Kobija Brajanta.

- Kada su u jednom finalu vodili sa 2:0, na konferenciji za štampu je bio krajnje ozbiljan, a kada su ga pitali zašto nije srećan, odgovorio je da je to zbog toga što posao još nije završen – kaže teniski as.

Foto: Goran Čvorović

Đoković dodaje da razume takav mentalitet:

- Sebi ne smeš da dozvoliš da izgubiš koncentraciju i staloženost. Svaki dan je novi dan s novim zadacima, gledaš šta je sledeći izazov. Idemo korak po korak.

Uporedio je to sa svojim sportom, kroz prizmu današnjeg "konektovanog" vremena.

- Prednost timskog sporta je u tome što imaš ekipu ljudi oko tebe koja stvara prsten zaštite od svega. Mada, danas s društvenim mrežama i mobilnim telefonom dosta je teško blokirati sve te spekulacije. Naravno da je uzbuđenje veliko, ali kao sportista apsolutno razumem i podržavam stav da nema prevelike "histerije" dok se sve ne završi. A nadam se da će se završiti trijumfalno, i za mene, i za njega – zaključio je Nole.

BONUS VIDEO: ZVEČAN NAVIJA ZA NOLETA: Srbi okupljeni na protestu prate meč srpskog tenisera

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode