"NADAL ĆE POKAZATI DA 20 GODINA NIJE NIŠTA": Ovo je dokaz da Rafa završava karijeru?

Novosti online

05. 07. 2023. u 15:21

IAKO Rafael Nadal praktično nije ni počeo ovu sezonu, za njega je ona praktično i završena. On je nakon eliminacije u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda kuburio sa povredama, a nedavno je i operisan. Ipak, Toni Nadal očekuje da će naredna godina biti Rafina.

НАДАЛ ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА 20 ГОДИНА НИЈЕ НИШТА: Ово је доказ да Рафа завршава каријеру?

FOTO: AP

Toni Nadal veruje da će upravo naredna godina biti Rafi poslednja u karijeri.

Njegov stric je za "El Pais" izjavio da ne može da dočeka povratak Rafaela na Vimbldon.

- Mnogo sam uzbuđen da ga vidim kada se oporavi od povrede i vrati sledeće godine u ovo veličanstveno okruženje kako bi dokazao da 20 godina nije ništa, kao što je rekao pevač Karlos Gardel - kazao je Toni, a zatim se i prisetio detalja iz prošlosti:

- Ovde je debitovao sa 17 godina i njegova profesionalna karijera je pre toga bila ograničena na samo tri turnira - Monte Karlo, Barselonu i Hamburg. Njegov prvi meč ovde odigrao je na terenu broj sedam protiv Hrvata Marija Ančića. Iako je Nik Boltijeri prognozirao laganu pobedu rivala, Rafael ne samo da je upisao trijumf u četiri seta, već je došao i do trećeg kola. Pobedio je Engleza Lija Čajldsa, a zatim izgubio od Tajlanđanina Paradorna Sričafana - izjavio je Toni Nadal dodavši da je to prvo iskustvo Rafaelu Nadalu dalo samopouzdanje da će jednog dana njegova igra biti u potpunosti adaptirana na travu i da će pobediti na Vimbldonu.

Rafael Nadal je 2008. i 2010. godine osvajao najprestižniji turnir u svetu tenisa. Podsetimo, titulu na tekućem Vimbldonu brani Novak Đoković, koji od 18 časova igra meč drugog kola protiv Džordana Tompsona.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!