"FEDERER ĆE ZAUVEK BITI KRALJ VIMBLDONA": Navijači Novaka Đokoviću u čudu, šta Ameri rade!?

Novosti online

05. 07. 2023. u 12:30

NOVAK Đoković šest godina nije izgubio na Vimbldonu, apsolutni kralj je "Ol Ingland klaba", ali ni to nije dovoljno da zasluži poštovanje Britanaca i Amerikanaca.

ФЕДЕРЕР ЋЕ ЗАУВЕК БИТИ КРАЉ ВИМБЛДОНА: Навијачи Новака Ђоковићу у чуду, шта Амери раде!?

FOTO: Tanjug/AP

Organizatori trećeg grend slema u sezoni se na svaki način trude da "diskriminišu" Srbina, ističu neke igrače koji nisu nikada igrali ni finale Vimbldona, a onda i Rodžera Federera. Ruku na srce, majstora kojeg je najlepše bilo gledati, ali čije rekorde Đoković ruši kao kule od karata. 

Uticajni američki portal Atletik objavio je tekst sa naslovom: "Rodžer Federer će zauvek biti kralj Centralnog terena, ali šta donosi budućnost?".

Kao da nisu svesni svega što se dešava u svetu tenisa i da će i taj poslednji rekord koji drži Federer u odnosu na Novaka pasti već ove godine na Vimbldonu, po broju osvojenih trofeja. Švajcarac ima jedan više od Srbina, koji sigurno neće ostati na broju sedam.

"Atletik" se raspisao u odama na račun Švajcarca, a Nole kao da ne postoji.

- Biti na Centralnom terenu u utorak po podne poslužilo je da se podsetimo da smo svi opsednuti stvarima poput osvojenih grend slemova, ali da postoje i druge stvari koje mere ko je najveći. Jedna je ta kako sportisti teraju ljude da se osećaju kada ih vide, a s tim u vezi - Rodžer Federer je nedodirljiv - gotovo u celom sportu. Po njegovom prvom povratku na Ol Ingland klub od odlaska u penziju prošle godine, Federer je dočekan kao kralj. Federer je bio u kraljevskoj loži i u svom monarhskom bež odelu mahao je navijačima koji su mu glasno odavali počast - piše autor teksta sa "Atletika" i podseća da ga je čak i Mari, čiji je meč Federer gledao, nazvao "teniskim plemstvom".

- Sigurno je da nikada neće postojati šampion koji će toliko biti popularan na Vimbldonu. Nije to samo rekordnih osam titula u singlu, to je zbog načina na koji govori i kako Vimbldon sebe vidi - najboljeg, gracioznog, kao umetnost. Gledajući čisto titule, Federer više nije najbolji. U grend slem trci sada zaostaje i sa Nadalom i za Đokovićem, a njegov rekord na Vimbldonu će verovatno sledeće nedelje izjednačiti Novak.

Na kraju, pre nego što će autor teksta pisati o tome šta Federera očekuje u budućnosti (da li će biti trener, komentator ili nešto treće), još jednom se dotakao uticaja koji Švajcarac ima na publiku na Centralnom terenu.

Međutim, džaba im sve, jer Đoković je i prošlost i sadašnjost i budućnost "belog sporta".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)