"UZEO MI JE DVA GREND SLEMA, VOLEO BIH DA GA VIDIM": Novak Đoković o potencijalnoj mini u trećem kolu Vimbldona

Novosti online

06. 07. 2023. u 09:01

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je eliminisao Amerikanca Tompsona rezultatom 3:0 (6:3, 7:6 (7:4), 7:5).

УЗЕО МИ ЈЕ ДВА ГРЕНД СЛЕМА, ВОЛЕО БИХ ДА ГА ВИДИМ: Новак Ђоковић о потенцијалној мини у трећем колу Вимблдона

Tanjjug/AP

Potencijalni rival Srbinu u trećem kolu je Stanislas Vavrinka, čovek koji je znao i te kako da namuči Đokovića, pa da ga i pobedi. Naravno, da bi došlo do novog meča potrebno je da Švajcarac savlada Argentinca Tomasa Ečeverija.

"Uzeo mi je dva grend slema, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna je osoba i radi izvanredne stvari, radi ono što ne može svako. I dalje ispisuje istoriju tenisa, a imao je operacije kolena... On je trostruki grend slem šampion, to je svakako za veliko poštovanje nakon svega što je prošao. I dalje je tu. Poseduje jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Voleo bih da se ponovo sastanemo, bio bi to okršaj dvojice veterana", kazao je Novak, pokazavši na neki način želju da se revanšira za pomenute poraze u finalima grend slema.

Podsetimo, Vavrinka je Đokovića prvo pobedio u finalu Rolan Garosa 2015. godine, a onda i godinu dana kasnije u meču za trofej na Ju-Es openu.

Računajući poslednjih šest duela rezultat je 3:3 i malo koji teniser može da se pohvali takvim učinkom protiv Novaka.

Ipak, kada su se prethodni put sastali Srbin je imao lagan posao. Bilo je 6:2, 6:2 u ranoj fazi prošlogodišnjeg rimskog mastersa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!