PRLJAVA IGRA BRITANACA: Evo kako je Novak Đoković reagovao na sramnu odluku Vimbldona (VIDEO)

Novosti online

10. 07. 2023. u 08:42

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača prekinut je sinoć zbog policijskog časa (22.35 po lokalnom vremenu, 23.35 po centralnoevropskom) posle dva odigrana seta pri vođstvu srpskog tenisera 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

ПРЉАВА ИГРА БРИТАНАЦА: Ево како је Новак Ђоковић реаговао на срамну одлуку Вимблдона (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Britanci su još jednom pokušali da smeste Srbinu. Ostavili su Đokovića kao poslednjeg po rasporedu na najvećem stadionu na Vimbldonu, a zbog dugačkih mečeva koje su igrali Andrej Rubljov i Aleksander Bublik, odnosno potom Belinda Benčić i Iga Švjontek, Nole je morao da čeka sve do 21.45 da bi kročio na teren!

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta imao je veoma dobro veče. Vrhunski tenis protiv Hurkača mu je doneo uzbuđenje, brze razmene, ali i 2:0 po setovima 7:6 (8), 7:6 (8).

Ipak, oko 22 sata i 39 minuta, u trenutku kada je Novak osigurao i drugi set, na terenu se pojavio supervizor Džeri Armstrong, prišao mu i rekao da sve mora da se prekine.

Naime, od 2009. godine svi mečevi na Vimbldonu moraju da se završavaju do 23:00 po lokalnom vremenu, a razlog za to je lokalna londonska vlada. Političari zaduženi za lokalna pitanja su pri odobravanju građevinskih i svih ostalih dozvola neophodnih da se Centralni Teren nadogradi i da mu se stavi krov i postave reflektori odlučio da zatraži da se svi mečevi završavaju do 23 časa.

Ipak, sa više od 20 minuta koliko je ostalo do 23 časa, ostaje žal što organizatori nisu dopustili da se sinoć igra nastavi i Đoković završi meč šrotiv Hurkača. Recimo 2012. je Endiju Mareju dozvoljeno da pobedi Stivena Alambritisa u 23:02 i supervizor tog meča je tada istakao da je "pobedio zdrav razum". Novak je u polufinalu protiv Rafaela Nadala dobrano prekršio ovo pravilo, pošto se prvo polufinale između Kevina Andersona i Džona Iznera dobrano odužilo, ali sada nismo mogli da računamo na fleksibilnost organizatora. A ko zna, rani brejk Novaka bi možda i do 23 časa završio meč!

Međutim, ono što je dobro jeste činjenica da se Novak nije iznervirao. Mirno je prihvatio ono što se dešava i bio je potpuno koncentrisan na sam teren. Jasno je da se neko poigrava sa Đokovićem i da namerno pokušava da ga naljuti i napravi mu problem.

Do sada nije uspeo... Novak nastavlja da gazi dalje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)