GAZI PO ĐOKOVIĆU ŠTO JAČE! Nadal ponizio Novaka: Ova dva igrača su uradila više za tenis od Srbina

Novosti online

11. 07. 2023. u 07:43

KAO da je krenula kampanja ko će najjaće da udari na Novaka Đokovića.

ГАЗИ ПО ЂОКОВИЋУ ШТО ЈАЧЕ! Надал понизио Новака: Ова два играча су урадила више за тенис од Србина

Foto: Printskrin

Britanci su poznati po tome, prevazišli su i Amere, tradicionalnim otrovnim strelicama, ali nije tu kraj. Nedavno je Argentinac Hian Monako rekao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal važniji za tenis od Srbina, a sada se na njegove reći nadovezao i Toni Nadal.

Stric španskog tenisera Rafaela, je nastavio da gazi po svemu što je Đoković postigao rečima da je "Federer daleko iznad svih", a njemu uz rame je stavio i svog nećaka.

"Mišljenja sam da je Federer taj koji je uspeo da igra na višem nivou i postigne teže stvari, Đoković je taj koji je osvojio najviše, a da Rafa nije bio toliko dugo povređen verovatno bi osvojio više od svih ostalih.

Odlično gura Novak Đoković na ovogodišnjem Vimbldonu i stigao je do četvrtfinala gde ga čeka Andrej Rubljov (meč se igra oko 15.50). Srpski as i najbolji teniser svih vremena na dobrom je putu da osvoji i 24. grend slem trofej, ali to očigledno nije dovoljno da dobije poštovanje kakvo zaslužuje...

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafaela, je u jeku reči nekadašnjeg igrača Huana Monaka da su "Rodžer Federer i Rafa Nadal važniji za tenis od Novaka" nastavio da gazi po svemu što je Đoković postigao rečima da je "Federer daleko iznad svih", a i da bi njegov nećak bio mnogo bolji da nije bilo povreda...

- Verujem da su Federer i Nadal uradili mnogo više za tenis od Đokovića. Pogotovo Federer, koji je prevazišao sve. Kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena, treba da uzmemo u obzir jasne standarde, koji su opet diskutabilni. Jer, ko je najbolji svih vremena, onaj sa svetskim rekordom ili onaj ko osvoji Olimpijske igre? Iskreno, ne znam... Mišljenja sam da je Federer taj koji je uspeo da igra na višem nivou i postigne teže stvari, Đoković je taj koji je osvojio najviše, a da Rafa nije bio toliko dugo povređen verovatno bi osvojio više od svih ostalih", kaže Toni Nadal.

Imao je Toni zanimljiv odgovor i o podlogama na kojima se igraju gren slemovi.

- Pa, Đoković je bolji jer je osvojio više grend slemova od Rafe. Novak ih ima 23. Mada, treba da istaknemo da se igra najviše na tvrdim podlogama. Dakle, Rafa igra tri grend slema na površinama koje mu ne odgovaraju. Sve Masterse igra na površinama koje mu nisu odgovarajuće".

Na kraju je pričao i povratku Rafaela Nadala na teren.

- Rafa ima 37 godina, a godine sve teže padaju igračima u kasnijoj dobi. Rafa sigurno želi da se vrati na teren, da se oporavi skroz. Ako sve prođe kako treba, nastavio bi da igra. Neće biti lako da postigne rezultate koje želi, jer će do tada izgubiti renking i put će mu biti mnogo teži. Rafa ove godine nije bio spreman da se takmiči na visokom nivou na Rolan Garosu. Nije želeo da ode na turnir i ispadne u trećem kolu. Sada trenira, radi na kondiciji i fizičkoj snazi. Još ne može da se bavi teniskim stvarima, doktori mu ne daju. Ne dok se potpuno ne oporavi. Mislim da će za mesec dana biti spreman da opet radi teniske stvari.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)