"JA ISTI KAO ĐOKOVIĆ?": Danil Medvedev u neverici posle provokacije britanskog novinara

Novosti online

11. 07. 2023. u 11:39

DANIL Medvedev je jedan od onih tenisera koji uvek svojom pojavom izazivaju dosta pažnje. Čudan način ponašanja, interakcija sa publikom, pa i sudijama, a još Rus idealan da se poveže sa nekim kontraverzama.

ЈА ИСТИ КАО ЂОКОВИЋ?: Данил Медведев у неверици после провокације британског новинара

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, Medvedev je van terena sušta suprotnost jedan od omiljenih rivala, koji se već dugo nalazi u braku i kum Andreja Rubljova današnjeg rivala Novaka Đokovića. Jednom rečju, Rus je momčina za primer, a posle pobede nad Jiržijem Lehečkom imao je zanimljivu konferenciju za medije. 

- Uvek govorim sebi da mogu da osvojim turnir, iskreno. U isto vreme tu je Novak koji je Vimbldon osvojio četiri puta zaredom, sedam puta ukupno. Dosta je grend slemova uzeo. Otkako sam ušao u Top 10, a pogotovo od finala protiv Rafe na Ju-Es openu 2019. godine to govorim sebi. To je bio prvi put da sam pomislio da mogu da odem daleko u grend slemu. Tako da od tada verujem u sebe. Uvek hoću da osvajam, iako Vimbldon nije bio tako uspešan za mene. Ipak, sada ne želim da stanem. Igram sjajno i ovo mi je najbolji rezultat u karijeri na Vimbldonu", rekao je Medvedev, koji će u četvrtfinalu igrati sa Krisom Jubenksom.

A onda je usledilo pitanje koje je šokiralo Danila, nije mogao da veruje šta čuje, kad su ga Britanci provocirali da li smatra da je njegov tenis na nivou Đokovića.

- Ne mislim da smo na istom nivou jer moji rezultati nisu isti kao Novakovi", jasno je rekao Danil, a na konstataciju da je prvi put kada je izgubio od Novaka rekao da mu treba vremena da se navikne na njegovu igru rekao je: 

- Sa kim sam sada prvi put igrao? Sa Jiržijem Lehečkom i on se povredio. Igrao sam sa Kordom ove godine prvi put i izgubio sam, tako da možda i nisam kao Novak. Generalno ne znam kako da vam odgovorim na ovo pitanje. Samo se nadam da sada kada sam ga pobedio nisam dao poreviše informacija o svojoj igri i da mogu da ga dobijem opet. Ali to ćemo znati kada se sastanemo, biće interesantno", završio je Medvedev. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)