"TO MI SE PRVI PUT DESILO" Đoković zagrmeo na centralnom terenu zbog odluke sudije

Novosti online

14. 07. 2023. u 17:36 >> 17:40

SRPSKI teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona. Savladao je Janika Sinera u polufinalu rezultatom 3:0, a nakon meča izneo je svoje utiske.

ТО МИ СЕ ПРВИ ПУТ ДЕСИЛО Ђоковић загрмео на централном терену због одлуке судије

Tanjug/AP

Đoković je na centralnom terenu stao pred novinare nakon pobede, gde je otvorio dušu.

- Polufinale, uvek je gusto i sa puno tenzija. Možda to ne pokazuje rezultat. Realnost je da je bilo neizvesno. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu. Promašio je nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka. Imao sam šanse na početku, a on je pokazao zašto je jedan od najboljih igrača buduće generacije. Sjajno je biti deo te nove generacije, sviđa mi se, rekao je Đoković.

Između Novaka i Janika je 14 godina razlike. Ipak, Srbin po konstataciji novinarke igra danas najbolji tenis svoje karijere.

- Voleo bih da to verujem. Cenim vaš komentar. Mislim... Deo smo individualnog sporta. Morate da se uzdate u tebe, da dođete u najbolje fizičko stanje. Pokušavam da ne gledam na godine kao ometanje ili faktor koji bi mogao da me ometa. 36 su novih 26, dobar je osećaj. Osećam mnogo motivacija. Inspirisan sam da igram tenis, to je moja istinska ljubav. Pokušaću da budem iskren i vratim sportu koliko god mogu.

Nezaobilazna tema bila je i odluka sudije Ričarda Hejga da Đokoviću oduzme poen zbog navodnog ometanja.

- Ometanje u meču je moglo da promeni tok meča. Osećao sam se nervozno nakon te odluke sudije. Uspeo sam da se regrupišem. To mi se prvi put u karijeri desilo. Nemam taj izduženi krik. Nisam se osećao kao da sam ometao rivala, okej, sudija je doneo tu odluku i poštujem je. Šta ste me pitali, čuo sam samo o ometanju, rekao je Đoković uz osmeh.

On je dodao da će uživati u odmoru, a pritom sa stola za masažu gledati meč drugog polufinala koje će igrati Danil Medvedev i Karlos Alkaraz. Pohvalio je obojicu rekavši da se radi o sjajnim teniserima.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)