ĐOKOVIĆ DOBIO RIVALA U FINALU VIMBLDONA: Alkaraz i Medvedev odigrali neverovatan treći set

Novosti online

14. 07. 2023. u 19:43 >> 19:43

FINALE Vimbldona dobilo je svoje aktere. U nedelju će se na Centralnom terenu u Londonu sastati Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Biće to repriza polufinala nedavno odigranog Rolan Garosa.

ЂОКОВИЋ ДОБИО РИВАЛА У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА: Алкараз и Медведев одиграли невероватан трећи сет

Tanjug/AP

Srpski teniser je sa lakoćom savladao Janika Sinera 3:0 u setovima, a identičnim rezultatom Karlos Alkaraz savladao je Danila Medvedeva.

Očekivali su svi navijači, kao i teniski stručnjaci da će Danil Medvedev i Karlos Alkaraz odigrati uzbudljiv i neizvestan meč. Očekivanja su opravdali samo u trećem setu.

Alkaraz je za sat i 50 minuta igre obezbedio mesto u prvo Vimbldon finale.

Slavio je (6:3, 6:3, 6:3). Treći nosilac Danil Medvedev nije ni u jednom trenutku bio opasnost po Španca. Rus je igrao daleko ispod svog nivoa, a na snažne Špančeve udarce nije imao šta da traži.

tanjug/AP

Poveo je odmah u prvom setu Alkaraz 3:0, uspeo je da izjednači Medvedev, a potom rival sa tri vezana gema upisao prvi set.

Drugi je vođstvom otvorio Medvedev, a onda tri vezao Španac, koji je stečeni brejk čuvao do kraja.

Treći set doneo je potpuno iznenađenje. 3:0 imao je ponovo prvi teniser sveta. Potom je dva gema dobio Rus. Drugi na servis Alkaraza.

Nastavili su sa igrom za infarkt prvi i treći nosilac ovogodišnjeg Vimbldona. Sa četiri brejka u nizu na obe strane Alkaraz je ponovo imao prednost, servirao je za meč i ovoga puta sačuvao svoj servis.

tanjug/AP

Finale Đoković- Alkaraz igra se u nedelju.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)