ĐOKOVIĆ IZGUBIO NEVEROVATNO FINALE VIMBLDONA! Novaka pobedili čudesni Alkaraz, sudijska nepravda i bezobrazna publika

Novosti online

16. 07. 2023. u 19:52 >> 19:54

SRPSKI teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji 24. grend slem u karijeri. Nakon neverovatnog meča, Vimbldon je prvi put u karijeri osvojio Karlos Alkaraz koji je do drugog grend slema došao rezultatom 3:2, po setovima 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4).

ЂОКОВИЋ ИЗГУБИО НЕВЕРОВАТНО ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА! Новака победили чудесни Алкараз, судијска неправда и безобразна публика

FOTO: Tanjug/AP

Idealno je Srbin počeo, prvi set dobio je ubedljivo. Nakon toga u drugom viđena je velika drama na terenu, a nakon petnaest "vezanih" ta-brejkova Novak je izgubio jedan. I to uz propuštenu set lotpu.

Nastavio je Nole da pada i u trećem, koji je ubedljivo dobio Španac, ali uz neverovatan gem o kojem će se drugo pričati - trajao je 26 minuta. Iako se borio koliko je mogao, osvojio četvrtu deonicu, nije uspeo da napravi preokret najbolji teniser sveta, te je najbolje rangirani igrač trijumfovao.

Susret iskustva protiv mladosti - mnogi su tako opisali duel prvog i drugog tenisera sveta. Đoković je još jednom pokazao da godine za njega nisu nikakav problem. 

Ostvario je dva rana brejka protiv nervoznog Španca, poveo sa 5:0, da bi se tek tada rival "upisao" na semafor. 

FOTO: Tanjug/AP

Đković je već u prvom setu delovao svežije, motivisanije, bolje se kretao, te je kažnjavao svaku, baš svaku grešku prvog nosioca na Vimbldonu.

Međutim, dosta agresivnije zaigrao je Alkaraz u drugom setu. U drugom gemu napravio je nakon velike borbe brejk. Publika je u potpunosti bila okrenuta na stranu 20-godišnjaka, ovacijama su pozdravljani njegovi poeni.

To kao da je dalo energiju Srbinu koji ne samo da je vratio brejk, već je zaigrao znatno motivisanije. Dobijao je duge razmene, stizao većinu skraćenih lopti, a odlično je igrao i na mreži. Velika drama viđena je u nastavku seta, obojica su ljubomorno čuvala svoj servis. Pritom, publici su priredili u drugom setu obilje neverovatnih poena i požrtvovanu igru.

Nakon 15 taj-brejkova dobijenih u nizu Novak Đoković je na omiljenom terenu izgubio jedan. Imao je sve u svojim rukama, ali je sa tri bekhend greške u nizu izgubio tu deonicu, posle set-lopte.

FOTO: Tanjug/AP

Pokušao je Alkaraz da igra na krilima osvojenog seta. Novak je bio u nokdaunu. Prvo je  Španac iskoristio uvodnu priliku da dođe do brejka, a potom ga i potvrdio. Četvrti gem doneo je Đokoviću dve brejk prilike. Na drugi servis je na obe napravio neiznuđenu grešku i propustio finu priliku da se vrati u set.

Usledio je potom gem o kome će se dugo pričati, ne samo na Vimbldonu, već u svetu sporta. Trinaest izjednačenja, osam gem lopti, i sedam njih za brejk, sve u jednom gemu, koji je trajao 26 minuta i dve sekunde. Dobio ga je Karlos Alkaraz koji je nakon toga potvrdio brejk i rutinski poveo sa 2:1 u setovima.

FOTO: Tanjug/AP

Ni četvrti set nije mogao bez drame, obojicu su mučili prvi servisi igrali su iznad granica svojih mogućnosti, vraćali nestvarne lopte, ali su čuvali svoj servis uprkos želji i jednog i drugog da naprave brejk. Tako je bilo do fantastičnog petog gema kada je Novak uspeo da iskoristi brejk priliku i povede 3:2. u osmom gemu stigao je do još jednog, te je meč uveo u peti set.

Zaigrao je Španac na sve ili ništa u odlučujućem setu. Imao brejk priliku u prvom gemu, odbranio se Novak, ali nije uspeo u trećem kada je nakon bespoštedne borbe Alkaraz uspeo da slomi otpor Đokovića i povede 2:1. Španac je uspeo da sačuva stečeni brejk do kraja i dođe do trofeja.

Ne propustite:

ĐOKOVIĆ SE RASPLAKAO USRED GOVORA: Vimbldon ovakvog Novaka ne pamti, nije mogao da zadrži suze!

"ČESTITAM, ALI..." Novak Đoković je ovo izjavio posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza

ĐOKOVIĆ OVO SEBI NEĆE NIKADA OPROSTITI: Da li je zbog ovoga Novak izgubio finale Vimbldona?

ĐOKOVIĆ ME INSPIRIŠE: Nestvarne reči Karlosa Alkaraza o Novaku

KRAJ! ĐOKOVIĆ - ALKARAZ: 6:1, 6:7(6), 1:6, 6:3, 4:6

4:6 - Ovacije publike trajale su više minuta. Prvi poen osvojio je Novak, odgovorio je Alkaraz istom merom. Nestvaran poen potom vraća Alkaraz. Španac je na dva poena od titule.

4:5 - Siguran Đoković na servis. Odradio je veliki deo posla, a sada Alkaraz servira za titulu.

3:5 - Prebacio je pritisak Alkaraz na Đokovića koji servira za ostanak u meču.

3:4 - Na 30:30 Đoković je odigrao fantastičnu dijagonalu, Alkaraz nije bio ni blizu te lopte. Koristi potom Novak gem loptu.

2:4 - Lepu priliku je imao na 30:15 Đoković. Na drugi servis Đoković je loše zahvatio lopticu i poslao ju u aut. U narednom poenu ponovo greši i propušta lepu priliku. Zasmetao mu je tom prilikom vetar. Daleko iza linije otišla je loptica.

FOTO: Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ: POKULjAO BES: Novak Đoković nije mogao da se suzdrži kada je ovo doživeo u petom setu finala Vimbldona (FOTO/VIDEO)

2:3 - Identičan scenario na Novakov servis. Tri gem lopte za Srbina. Međutim, ne koristi prvu.

1:3 - Baš ono što mu je bilo potrebno uradio je Alkaraz u narednom gemu. Došao do tri gem lopte, a gem koji je dobio "nulom" završio je asom.

19.28 - Novak Đoković je opomenut pred početak 4. gema 5. seta jer je reketom udarao držač mreže posle doživljenog brejka. Evo i tragova:

Screenshot: RTS

1:2 BREJK - Pravi brejk Karlos Alkaraz, velika borba, ali je Španac iskoristio to što je u jednom trenutku proklizao Novak.

I slavni Bred Pit oduševljen je onim što ima priliku da vidi u finalu Vimbldona.

1:1  - Kao u prvom setu, Novak Đoković ponovo je došao u drugom gemu do brejk prilike. Odbranio se Alkaraz, a potom se čekalo na naredni poen nešto duže zbog ovacija publike, Španac potom nestvarnom skraćenom loptom dolazi do gem prilike. Ima Novak za čime da žali, promašio je zicer kojim je dao rivalu priliku da dođe do gema.

Screenshot: RTS

1:0 - Da se nastavi sa dramom i u poslednjem setu pobrinuo se Karlos Alkaraz. Nakon 30:15 za Đokovića vezao je dva poena i došao do brejk prilike. Ništa više od toga, priseban je bio Novak i poveo u odlučujućem setu.

Oba seta koja je Novak Đoković dobio počela su brejk loptom za Alkaraza, a nema sumnje da navijači srpskog tenisera ne bi imali ništa protiv da tako i nastavi.

Novak Đoković je promeni strategiju u četvrtom setu i to mui je i donelo njegovo osvajanje. Forhend ga baš i nije idealno služio u prethodne dve deonice, a od prve do treće najčešće ga je odigravao skoro metar izvan igrališta. Međutim, u četvrtom segmentu meča je mnogo ranije udarao lopticu, čak i dok je bila u penjau, podigao je svoju agresivanost i to mu je donelo preuzimanje inicijative. Evo i grafički kako je to izgledalo:

Screenshot: RTS

ČETVRTI SET 6:3

PROČITAJTE JOŠ: BITI ILI NE BITI! Evo kakve su šanse da Novak Đoković osvoji grend slem titulu posle 2:2 u setovima u finalu

6:3 - Još jedan brejk i to u pravom trenutku pravi Novak Đoković. Imao je tri brejk lopte. Iskoristio drugu.

5:3 -Gazi sada sve pred sobom Nole ekspres. Ima tri gem lopte Đoković. Prvu koristi, te će sada ALkaraz servirati za ostanak u setu.

4:3 - Imao je sada Karlos Alkaraz ozbiljan pad na travu. Zadržao se nekoliko sekundi na zemlji, a nakon toga priveo je uspešno gem kraju.

Screenshot: RTS

4:2 - Potvrdio je Đoković brejk. Rivalu u njemu dozvolio je samo dva poena.

3:2 BREJK!  - Prelomni gem za Đokovića. Imao je Srbin brejk priliku, poslao je lopticu u aut. Novo izjednačenje. Dve brejk prilike bile su potrebne Đokoviću da ponovo uspostavi kontrolu nad duelom.

2:2 - Dva vezana poena za Đokovića, potom dva za Alkaraza. Opet, vraćaju i jedan i drugi neverovatne lopte, definitivno, većina igrača na ATP turu ne bi bila ni blizu da vrati većinu lopti koje su odigrali Srbin i Španac. Novo izjednačenje, ovoga puta dobija Đoković gem.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE BRED PIT! Na finale Đoković - Alkaraz došao najpoželjniji muškarac na svetu (FOTO)

 1:2 - Novi gem koji je trajao. Imao je tri puta gem loptu Španac, Novak je uspevao da poentira, ali ne i da dođe do brejk prilike, na kraju Španac poklonom Đokovića upisuje gem.

1:1 - Kao mašina radi Alkaraz u ovim trenucima. Ponovo pritiska Đokovića, dolazi do 30:0, a potom i Srbin upisuje poen. Proklizao je drugi teniser sveta, pao na travu, a Alkaraz je došao do dve brejk lopte. Drugi servis na sve ili ništa imao je Đoković koji iz njega izvlači najbolje, te sjajnim bekhendom spašava prvu brejk priliku, a nakon toga i drugu. Sa četiri vezana poena vraća se u igru Novak.

PROČITAJTE JOŠ: Novak se ne propušta ni na bazenu, domišljati navijači doneli projektor.

0:1 - Činio je Novak sve što može da prekine ritam rivala, došao do 30:30, ali se Španac sačuvao u nastavku i došao do gema.

Sedam minuta trajala je pauza između setova. Novak Đoković iskoristio je pauzu za odlazak u toalet.

FOTO: Tanjug/AP

TREĆI SET 1:6

PROČITAJTE JOŠ: ISTORIJA TENISA JASNA: Evo kakve su šanse da Novak Đoović osvoji grend slem titulu kada gubi sa 1:2 u setovima u finalu

Koliko je Alkaraz dobar? Novak Đoković je izgubio samo tri servis gema u 18 setova do finala, a tri je izgubio u trećem setu finala.

FOTO: Tanjug/AP

1:6 -BREJK  Novi brejk Alkaraza.

1:5 - Sada je Alkaraz potvrdio brejk za nekoliko minuta.

1:4- BREJK -Najneverovatniji gem na ovogodišnjem Vimbldonu! Trinaest izjednačenja, osam gem lopti, i sedam brejk lopti, sve u jednom gemu, koji je trajao gotovo koliko i ceo prvi set. Osvojio ga je Karlos Alkaraz.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA MU RADE! Novak u dramatičnom momentu finala prišao sudiji u neverici

Screenshot: RTS

PROČITAJ JOŠ: NIJE MU OVO TREBALO: Karlos Alkaraz provocirao Novaka Đokovića u finalu Vimbldona

1:3 - Neverovatno. Imao je Novak Đoković dve brejk lopte na servis rivala, ali mu je poklonio izjednačenje. Prvo je poslao lopticu u mrežu, da bi potom iz drugog servisa loše zahvatio lopticu i poslao ju daleko u aut. Treću priliku mu Alkaraz nije dao, došao je do prednosti, a onda uspeo da sačuva stečeni brejk. 

1:2 - Odigrao je Novak na 15:30 za rivala fantastičan poen na mreži. Odlično se odbranio, a potom dva puta vratio lopticu rivalu i na kraju poentirao. Upravo taj poen mogao bi da bude prekretnica nakon pada u igri Srbina. Upravo tako je i bilo, dobio je prvi gem u trećem setu.

0:2 - Fantastičan poen Đokovića, mučio ga je bekhend tokom drugog seta, a sada bi moglo da dođe do zaokreta. Sjajnim bekhendom dobija poen na servis rivala, ipak, vezuje španski teniser potom tri.

FOTO: Tanjug/AP

0:1 BREJK - Imao je Alkaraz brejk loptu. Uspeo je da se spasi Đoković, ali mu je u igru na razliku dao još jednu priliku.

DRUGI SET 6:7

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA KAŽE ISTORIJA TENISA? Evo kakve su šanse Đokovića da osvoji grend slem titulu posle 1:1 u setovima u finalu

TAJ-VREJK- Mini-brejk Đokovića odmah na startu. Alkaraz je tražio čelendž iako je loptica daleko bila u autu -1:0. Siguran je na svoj servis bio Novak koji vodi 3:0, a prvi poen potom osvojio je i Alkaraz. Španac je nakon toga uspeo da izjednači na 3:3, ali ponovo Novak vodi nakon sedmog poena 4:3.

Dva vezana poena za Alkaraza, koji po prvi put vodi u taj-vrejku. Opomenut je potom Đoković zbog prekoračenja vremena predviđenog za servis.Vratio se Novak - 5:5. Dva puta se dobro branio Alkaraz na mreži, ali još bolje je pročitao Đoković koji dolazi do set lopte. Ne koristi je Srbin - 6:6. Imao je potom set loptu Alkaraz, potpomognut publikom koja ga bodri ovacijama.

FOTO: Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ REŠIO DA OCENjUJE PUBLIKU! Englezi nisu ovo očekivali usred finala Vimbldona

6:6 - Uzbuđenja nije manjkalo ni u 12. gemu. Na 30:30 loše je odreagovao Alkaraz - gem lopta za Novaka, koristi je.

5:6 - Nadao se Novak da može u 11. gemu do brejka, ali još jednom je nakon velike borbe sačuvao Alkaraz servis. Nole još jednom servira za ostanak u drugom setu.

FOTO: Tanjug/AP

5:5 - Sjajan Đoković na mreži u drugom poenu gema. Pokušava na snagu da ga namuči Alkaraz, koji pritom šalje lopticu u mrežu - 30:15. Poslao je lopticu na liniju Đoković, sudija je pokazao aut, a čelendž da nije u pravu. Umesto set lopte viđena je gem lopta koju Novak nije iskoristio. Velika borba, ali gem ide na konto Srbina. Neverovatan gem, posebno poslednji poen u kojem su obojica vratili nevrativo dobio je Srbin

4:5 - Pritisak je sada na Novaku koji će novim loptama servirati za ostanak u drugom setu. Prokilizao je pri jednom poenu Đoković koji je završio na travi.

Screenshot: RTS

4:4 - Dve gem lopte imao je Đoković koga muči prvi servis. Ipak, sjajnim drugim dolazi do izjednačenja.

Meč sa tribina prati i čovek koji je poslednji na Centralnom terenu pre 10 godina pobedio Novaka Đokovića - Endi Mari.

3:4 - Ovacije je nakon nestvarnog poena dobio alkaraz, dijagonale, gotovo golmanska parada Đokovića i na kraju poen koji je pripao Špancu - 30:0. Tri gem lopte za prvog tenisera sveta  koji je 153 kilometara na čas poslao forhend viner. "Nulom" je zatvorio najbolji gem na meču do sada.

3:3 - Vodio je Alkaraz 30:0, a onda tri servis vinera Đokovića, dva iz drugog servisa donela su srbinu gem loptu koju je iskoristio.

FOTO: Tanjug/AP

2:3 - Dve gem lopte imao je Alkaraz. Sjajnim riternima Đoković je uspeo da se odbrani i izjednači. Stigao je neverovatnu loptu ALkaraz, iskosa je sa mreže odigrao volej, došao do poena, a ujedno i aplauza od strane Novaka. Treća gem lopta bila je kobna po Srbina - spasao se Španac.

PROČITAJTE JOŠ: "PA, 'AJDE! DA VAS ČUJEM SADA!" Ovako je Novak Đoković odgovorio na englesku nepravdu u finalu Vimbldona

2:2 - Okrenuo je prvi servis leđa Novaku Đokoviću koji još jednom rivalu daje brejk loptu. Usledila je duga razmena koja je više pogodovala Novaku - spasao je brejk nakon 29 udaraca. Odgovorio je Đoković na najbolji mogući način, sačuvavši servis.

FOTO: Tanjug/AP

1:2 BREJK - Nova drama, ovoga puta na servis Karlosa Alkaraza, Srbin je došao do izjednačenja, a potom i brejk prilike. Dugu razmenu dobija Novak koji vraća brejk.

PROČITAJTE JOŠ: JEDVA SU DOČEKALI! Engleska publika okrenula leđa Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona

0:2 BREJK - Dosta je agresivnije zaigrao Alkaraz u drugom setu. Uspeo je da veće dva poena na Novakov servis, a potom da dođe do izjednačenja. Došao je Alkaraz do brejk lopte uz velike ovacije sa tribina. Spasao ju je Novak, ali je ponovo pogrešio Srbin, poslao je lopticu u mrežu - nova brejk prilika za Španca.

0:1 - Počeo je drugi set Španac gemom. Imao je na 15:15 dosta sreće da je poen završio u polju, te mu je to bio vetar u leđa.

FOTO: Tanjug/AP

PRVI SET 6:1

Od 11 dosadašnjih grend slem finala koje je Novak izgubio, samo triput mu se desilo da je do poraza došao a da je finale otpočeo dobijenim setom. Preokret su, pole 0':1, protiv Đokovića u grend slem finalu, napravili Rafael Nadal 2014. na Rolan Garosu, te Stan Vavrinka 2015. na Rolan Garosu i 2016. na Ju-Es Openu

6:1 - Prvi poen dobio je Novak. Pobesneo je Alkaraz na nekoga iz publike, a sudija je opomenuo navijače da ne dobacuju. Vezao je još tri poena Srbin i "nulom" upisao sedmi gem.

5:1 - Dva uvodna poena dobio je Alkaraz, koji potom greši, pa pravi duplu servis grešku - 30:30. Izlazi Španac potom na mrežu gde lako dolazi do gem lopte nakon što je Novaka poslao daleko iza osnovne linije, a u narednom poenu upisao je prvi gem na meču.

FOTO: Tanjug/AP

5:0 - Rutinski, Đoković ekspresno dolazi do potvrde novog brejka. Španac servira za ostanak u prvom setu

4:0 - Još jedan nervozan gem Španca. Đoković je uspeo da izjednači, potom dođe i do brejk lopte. Šalje Španac lopticu u mrežu.

3:0 - Uzdasima je publika pratila treći gem. Četvrti poen dobio je Novak Đoković nakon 21 razmene udaraca - 30:30. Dalo je to krila Đokoviću da nakon toga još jednom odigra neverovatan poen. Prvo je poslao skraćenu loptu. Stigao je to Alkaraz, potom poslao dugu loptu na osnovnu liniju, a Španac uspeva iz okreta da pošalje na drugu stranu... Bio je aut, a potom je asom Srbin potvrdio brejk.

Tanjug/AP

2:0 BREJK - Iako je veliki jaz kada su godine u pitanju između dvojice tenisera, na startu Novak Đoković ima znatno bolje kretanje, te već u prvom servis gemu Španca dolazi do tri gem lopte. Prvu je Srbin propustio. Uspeva da ukroti i drugu brejk priliku Alkaraz. Treća je ipak bila sreća

1:0 - Proklizao je pri udarcu Novak Đoković koji se potom zaustavio kraj osnovne linije kratko se držeći za butinu. Iskoristio je to Karlos Alkaraz koji je poveo 30:15. Španac je u nastavku uspeo da dođe do prve brejk lopte na meču. Sjajni servisi potom za Noleta, iskoristio je to da sačuva servis gem.

Kralj Felipe, od Španije prisutan je na tribinama Centralnog terena, a nezaobilazno je i prisustvo kraljevske porodice Engleske.

 15.05 - Prvi servis imaće Novak Đoković. Dobio je podbacivanje novčića Alkaraz, odabrao je da prima servis.

Screenshot: RTS

PROČITAJTE JOŠ - KAD NOLE ZAGRMI: Ovo je Novak Đoković poručio neposredno pred izlazak na megdan Karlosu Alkarazu u finalu Vimbldona

UOČI MEČA Đoković - Alkaraz

14.45 - SRAMAN POTEZ VIMBLDONA: "Novak Đoković je izgubio finale" (FOTO)

14.53 - OVO NIKAKO NIJE DOBRO: Novak Đoković zabrinuo navijače pred finale sa Alkarazom

14.44 - Odbrojavanje je počelo...

13.38 - Mnogi šalju podršku Đokoviću, a učinio je to i srpski košarkaški reprezentativac, Bogdan Bogdanović, rečima: Ajmoooo Nole danas!

13.33 - Sjajna vest, sjajna! BRAVO! Srbija ima šampionku Vimbldona

13.15 - KO VOLI NEK' IZVOLI! Evo koliko koštaju karte ze meč Đoković - Alkaraz

13.00 - Ovo je hit! Ne propustite: SRPSKA POSLA: Kad žena prati muža na finale Vimbldona (FOTO)

UOČI MEČA ĐOKOVIĆ - ALKARAZ

NOVAK Đoković igra deveto finale u karijeri na Vimbldonu, na centralnom terenu nije izgubio prethodna 45 meča na Centralnom terenu. Dok Karlos Alkaraz igra prvo finale u Londonu.

Novak takođe ima priliku da dođe do 24. grend slem trofeja čime bi izjednačio rekord Margaret Kort koji je na snazi već 50 godina.

Novak je na pragu osmog trofeja na Vimbldonu, petog uzastopnog. U slučaju da podigne pehar izjednačio bi rekord Rodžera Federera.

Karlos Alkaraz ima 11. osvojenih trofeja u karijeri. Do sada jedini grend slem osvojio je u Njujorku, na Ju-Es openu.

MEĐUSOBNI DUELI

Đoković i Alkaraz su odigrali dva međusobna duela i rezultat je nerešen. Poslednji meč odigrali su u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, u kome je srpski teniser izašao kao pobednik.

Ulog u finalu je veliki, igraće ga prvi i drugi teniser sveta, a pobednik će sem trofeja i novčane nagrade ući u pobednički deo istorije Vimbldona.

IGRAČI SA NAJVIŠE OSVOJENIH VIMBLDONA

Bjern Borg i Rodžer Federer drže rekord sa pet osvojenih titula u nizu (priliku da im se pridruži ima Novak Đoković ukoliko u nedelju pobedi Alkaraza)  

Tod Vudbridž drži rekord sa devet osvojenih titula u konkurenciji dublova. Sa Markom Vudfordom je osvojio šest titula, a sa Jonasom Bjorkmanom tri.

U ženskoj konkurenciji najviše trofeja u Londonu je osvojila Martina Navratilova –  devet.

Sve ih je osvojila u singl konkurenciji.

U dubl konkurenciji je pak rekorderka Bili Džin King sa čak 10 trofeja.

Najviše pobeda na Vimbldonu u muškoj konkurenciji zabeležio je Rodžer Federer – 95, dok je u ženskoj konkurenciji to Martina Navratilova – 120.

Najbolji odnos pobeda i poraza ima Bjern Borg 51-4 (92,72%) u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj dubok trag ostavila Štefi Graf 75-8 (90,36%).

TOP 10. ATP LISTA

Karlos Alkaraz je i dalje lider ATP karavana sa 7.675 bodova, a Novak Đoković je na drugoj poziciji sa istim brojem poena kao i prošle sedmice – 7.595.

U Top 10 se nalaze i Danil Medvedev (5.890), Kasper Rud (4.960), Stefanos Cicipas (4.670), Holger Rune (4.510), Andrej Rubljov (4.255), Janik Siner (3.345), Tejlor Fric (3.310) i Frensis Tijafo (3.085).

NAGRADNI FOND NA VIMBLDONU 2023

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon iznosi 44,7 miliona funti, saopštili su organizatori trećeg teniskog grend slema u sezoni. Ukupni nagradni fond na Vimbldonu uvećan je za 11,2 odsto u poređenju sa 2022. kada je iznosio 40,3 miliona funti. Nagradni fond je uvećan za 17,1 odsto više nego na takmičenjima pre pandemije koronavirusa.

Pobednici u muškom i ženskom singlu dobijaju po 2.350.000 funti, a poraženima u finalu u singl konkurenciji pripašće po 1.175.000 funti.

Organizatori su u saopštenju naveli da je prioritet stavljen na podršku igračima koji ispadnu u ranoj fazi.

Oni koji su ispali u prvom kolu zaradili su  55.000 funti, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

IZNENAĐENjE U ŽENSKOJ KONKURENCIJI

U finalu ženskog dela žreba na Vimbldonu sastale su se Marketa Vondrušova i Ons Žaber. Slavila je ubedljivo 42. teniserka sveta i tako postala jedina igračica koja je kao nenosilac podigla trofej.

Lična karta Novaka Đokovića

Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu. Od oca Srđana i Majke Dajane. Ima braću Marka i Đorđa. U karijeri je osvojio 23. grend slem turnira. U braku je sa Jelenom Đoković od 2014. godine. Imaju sina Stefana i ćerku Taru.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024