ĐOKOVIĆ ME INSPIRIŠE: Nestvarne reči Karlosa Alkaraza o Novaku

Novosti online

16. 07. 2023. u 20:15

SRPSKI teniser Novak Đoković nije uspeo da savlada Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Srbin je poražen u neverovatnom finalu 3:2.

ЂОКОВИЋ МЕ ИНСПИРИШЕ: Нестварне речи Карлоса Алкараза о Новаку

FOTO: Tanjug/AP

Velika borba obeležila je finale, a nakon meča Karlos Alkaraz obratio se navijačima na Centralnom terenu Vimbldona.

- Ostvarenje sna je ovo za mene. Rekao sam to već. Sjajno je pobediti, ali i da sam izgubio, bio bih ponosan na sebe. Čast mi je što sam na ovom turniru ispisao istoriju, igrao finale protiv legende. San mi se obistinio. Igrati na ovom niovu je neverovatno za momka koji je brzo došao do toga. Ponosan sam na sebe, tim koji imam uz sebe. Na rad koji ulažemo svaki dan da bih ostvario to, rekao je šampion Karlos Alkaraz.

Imao je samo reči hvale za Novaka Đokovića.

- Posle prvog seta, mislio sam "moraš Karlose da podigneš nivo igre, biće razočarani svi"... Moram da čestitam Novaku još jednom. Neverovatno je igrati protiv njega. On me inspiriše. Počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Kada sam se rodio ti si pobeđivao već na turu. Trideset šest je definitivno novih dvadeset u šest, dodao je Alkaraz.

Ponosan je zbog toga što ga je sa tribina bodrio kralj Felipe.

- Veoma je posebno za mene igrati pred kraljevskom porodicom Španije. Felipe, jako sam ponosan što ste navijali za mene. Igrao sam dva puta samo kada ste gledali, i uvek sam pobedio. Nadam se da ćete nastaviti da dolazite. Hvala vam, uz osmeh je rekao Španac.

Iako španski igrači važe za posebno dobre na šljaci, Alkaraz je poručio da mu je trava od danas omiljena.

- Upravo sam se zaljubio u travu. Neverovatno je, nisam očekivao igru na ovom nivou. Odigrao sam samo četiri turnira na travi. San mi se obistinio. Brzo učim i zato sam ponosan.

Alkaraz je osvajanjem titule ušao u klub Četvrtfinalista, te će imati posebne povlastice kada je dobijanje ulaznica u pitanju.

- Znao sam za to. Sjajno je biti član, ovo je nešto posebno. Imao sam problema ove godine da uđem. Doći ću ovde i izvan turnira.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu