SENZACIJE VIMBLDONA NAPREDOVALE: Osvajačica trofeja u top 10, džinovski skok Natalije Stevanović na VTA listi

Novosti online

17. 07. 2023. u 10:50

Srpska teniserka Natalija Stevanović napredovala je čak 80 mesta na najnovijoj VTA listi objavljenoj danas, a prvi put u karijeri je među 10 najboljih Čehinja Marketa Vondroušova, iznenađujuća pobednica Vimbldona.

СЕНЗАЦИЈЕ ВИМБЛДОНА НАПРЕДОВАЛЕ: Освајачица трофеја у топ 10, џиновски скок Наталије Стевановић на ВТА листи

Tanjug/AP

Najbolje plasirana srpska teniserka i ovog ponedeljka je Olga Danilović (662 boda) koja je ispala iz top 100 i sad je 104. na svetu, iako je juče osvojila čelendžer u švedskom gradu Baštadu, dok je Stevanovićeva posle pet pobeda na Vimbldonu napravila ozbiljan napredak.

Nišlijka je napredovala za 80 mesta i trenutno je 145. igračica na svetu sa 491 bodom. Lola Radivojević je na 254. mestu, a Aleksandra Krunić je pala za čak 122 pozicije i trenutno je na 334. mestu VTA liste.

Prva je i dalje Poljakinja Iga Švjontek (9.315 bodova) uprkos neočekivao ranoj eliminaciji sa Vimbldona i poraza u četvrtfinalu, a iza nje su Beloruskinja Arina Sabalenka (8.845) i Kazahstanka Elena Ribakina (5.465). 

Iza njih slede Amerikanka Džesika Pegula, Francuskinja Karolin Garsija, Uns Džabir iz Tunisa, Amerikanka Koko Gof, Čehinja Petra Kvitova i Grkinja Marija Sakari. 

Najboljih 10 na svetu kompletira šampionka Vimbldona Vondroušova koja je napredovala za čak 32 pozicije i sad ima 3.106 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)