"KRIV JE JER JE SRBIN!" Skandal na Vimbldonu: Otkriveno zašto engleska publika ne podnosi Novaka Đokovića, ovo je stvarno bolesno

Novosti online

17. 07. 2023. u 15:32

Novak Đoković i Karlos Alkaraz sastali su se u finalu Vimbldona, a velika većina prisutnih navijača bila je protiv ideje da sedmostruki šampion iznova trijumfuje. Zašto je to tako - na prilično šokantan način otkrila je legenda "belog sporta", Amerikanac Džon Mekinro.

КРИВ ЈЕ ЈЕР ЈЕ СРБИН! Скандал на Вимблдону: Откривено зашто енглеска публика не подноси Новака Ђоковића, ово је стварно болесно

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, meč za grend slem titulu u Londonu počeo je Noletovim bravurama, a bilo ih je toliko da je prvi set ostavio mnoge u čudu. I to ne samo zbog nestvarnog rezultata.

Međutim, čim je 20-godišnji španski teniser, na početku druge deonice, došao do brejk-lopte, desile su se ovacije.

Kao da je britanska publika jedva dočekala da Đokoviću kola krenu nizbrdo, pa je zdušno počela da bodri Alkaraza. Naravno, kada se uzme u obzir ona nedavna anketa o kojoj su vas "Novosti" obavestile, a u kojoj se vidi šta vimbldonska publika zaista misli o Novaku Đokoviću, onda možda ovakve reakcije i ne čude.

Ali otkud tolika netrpeljivost prema Noletu? Džon Mekinro je o tome govorio u emisiji "Eurosporta" posle finala.

Novak Đoković ocenjuje navijače na Vimbldonu posle sjajnog poena protiv Karlosa Alkaraza u finalu / Screenshot: RTS

Evo kako je posle dramatičnog finala Vimbldona Đoković - Alkaraz, dešavanja u TV emisiji pomenute medijske kuće javno prokomentarisao britanski novinar Nil Klark, koji obično prati druge sportove, ali ovakva dešavanja, poput slavnog američkog tenisera, nije hteo da prećuti:

- Džon Mekinro je upravo bacio jednu bombu istine. Kada su pričali (u emisiji) zašto briljantni Novak Đoković ne dobija podršku publike kao što su je imali Federer i Nadal, rekao je "To je zato što što je on iz Srbije!". Antisrpske predrasude postoje i smatraju se "prihvatljivom" formom predrasude - počeo je britanski novinar da govori o ponašanju britanske javnosti.

Tome je dodao i sledeće:

- Mislim da možemo to da proširimo, da kažemo da se radi o antislovenskoj predrasudi. Igrači iz Rusije, Belorusije i Srbije najviše ispaštaju zbog geopolitike.

Pomenuti britanski novinar je, nešto kasnije, na Tviteru dopisao i sledeće:

- Kaže TV komentator Endi Kesl (tokom prenosa finala) "Publika podržava Đokovićevog rivala jer Novak retko gubi". Mislim da tu ipak ima još nečega. Da li je publika podržavala Federerove suparnike? Ili Nadalove? Navijači na Vimbldonu nisu bili za Đokovića čak ni pre nego što je postao višestruki šampion tog turnira - podvukao je Nil Klark.

Ako vas zanima Novak Đoković, tenis, ali i ostala sportska dešavanja, ostanite uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!