EUFORIJA: Srbi u Americi slave dolazak Novaka Đokovića (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 08. 2023. u 19:06

NOVAK Đoković se vraća na američko tlo posle dugog odsustva, a to je oduševilo Srbe koji u Sjedinjenim Američkim Državama žive.

ЕУФОРИЈА: Срби у Америци славе долазак Новака Ђоковића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto S. Lukić

Kao što su vam "Novosti" već pisale, posle odmora nakon finala Vimbldona, što mu je bilo treće grend slem finale u 2023. godini - Đoković će najpre igrati  na mastersu u Sinisinatiju, koji počinje 13. avgusta (posle čega od 28. sledi poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open).

Ali, ne samo da će Novak nastupiti u singlu, već se prijavio da u Sinsinatiju igra i u nadmetanju parova - u tandemu s njim biće kolega iz reprezentacije Srbije, Nikola Ćaćić. Đoković je, inače, u pojedinačnoj konkurenciji turnir u Sinsinatiju osvojio u dva navrata, 2018. i 2020, ali posle te druge titule tamo više nije igrao.

A u Americi ga, zapravo, nije bilo od izbijanja pandemije. Usled svima znanih zdravstvenih uslova koje Nole nije ispunjavao, nije mogao da stupi na američko tle, ali sada više nema takvih propblema. Upravo zato su Srbi koji u SAD žive prilično radosni što će, posle isuviše duge pauze, moći da bodre najboljeg na svetu.

Baš iz tog razloga počeli su da se okupljaju i taj Đokovićev dolazak proslavljaju.

Najpre - u Čikagu (na čijim ulicama je zabeležena ona gornja fotografija prošle godine, a posle narednog pasusa slede i scene zabeležene u nedelju).

- Juče, ispred jednog kafića, Novakovi navijači iz Čikaga, svih generacija, okupili su se da proslave povratak Đokovića u SAD! Bilo je predugo (ovo čekanje), nedostaje nam. Jedva čekamo i turnir u Sinsinatiju i Ju-Es open. Dobro nam došao opet, najbolji teniseru svih vremena (GOAT)! - poručuje jedna od čikaških navijačica Noleta, inače Amerikanka, uz tri fotografije i jedan snimak sa tog "dočeka":

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!