ĐOKOVIĆ ODRŽAO ČAS TENISA: Amerika dugo nije videla ovako brutalnu dominaciju

A. I.

29. 08. 2023. u 06:40 >> 06:41

NOVAK Đoković dve godine nije igrao u Americi, a današnjim duelom dobro je pokazao navijačima u SAD šta su propustili. Impresivnom igrom Srbin je savladao Aleksandra Milera 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 6:3) i to na način koji će se izučavati u školama tenisa. Rival u 2. kolu biće mu Španac Bernabe Zapata Miraljes. Ova pobeda bila je dovoljna 2. igraču planete da se od narednog ponedeljka vrati na prvo mesto ATP liste.

ЂОКОВИЋ ОДРЖАО ЧАС ТЕНИСА: Америка дуго није видела овако бруталну доминацију

Tanjug/AP

Diktirao je Novak Đoković tempo meča od prvog udarca. U prvom setu su mu trebala tri gema da dođe do dva brejka prednosti, a nedugo potom poveo je sa ubedljivih 4:0. Delovalo je da je Novak "gladan" igre na terenima Flešing Medouza i da će rival poslužiti samo kao lagani sparing partner. 

Nastavila se igra mačke i miša u nastavku. Kretao se Đoković fantastično. Pokrivao defanzivno osnovnu liniju, ali i mrežu, a na drugoj strani bio je ubitačan. Došao je do trećeg brejka u prvom setu, a nakon samo 23 minuta igre imao je prednost 1:0 u setovima. 

Tanjug/AP

Osam gemova u nizu osvojio je Đoković pre nego što je taj impresivan niz prekinuo Miler koji se večeras prvi put upisao na semafor. Već na sledeći servis rivala, još jednom je Novak uzeo brejk, ali ga je u narednom gemu vratio Aleksandar Miler, to kao da je naljutilo Srbina, koji je izgubljeno odmah vratio i sigurno priveo drugi set kraju - 6:2. 

Pronašao je francuski teniser dobitni servis u trećem setu, u tri servis gema Đokoviću nije dozvolio da uzme poen. Obojica su čuvali svoj servis. Razbio je ritam rivala drugi teniser sveta. Ne samo da je prekinuo niz rivala, već je došao do brejk prilike koju je iskoristio i poveo 4:3. Potvrdio je u narednom brejk, a na kraju to je bilo dovoljno za pobedu u 1. kolu Ju-Es opena. 

Tanjug/AP

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSANDAR MILER  6:0, 6:2, 6:3

6:3 - Dva poena osvojio je Francuz, odgovorio je Nole, koji je posle došao do meč-lopte. Tri puta je udarac Milera završio u mreži. Dovoljno je to bilo za pobedu. 

5:3 - Potvrdio je Đoković brejk. Servirao je Aleksandar za ostanak u meču. 

4:3 - Konačno brejk Đokovića. Nakon tri gema bez osvojenog poena uspeo je da slomi servis rivala i napravi prvi brejk u trećem setu. 

3:3 - Iznova Novak ima tri gem-lopte. Iskoristio je ovoga puta prvu. 

2:3 - Šta se sada događa? Miler ne promašuje prvi servis. Treći gem koji dobija "nulom". 

2:2 - Od gotovog je Novak napravio veresiju. Nakon 40:0, usledile su tri greške, od čega dve duple servis greške - izjednačenje. 

Tanjug/AP

1:2 - Ponovo "nulom" dobija Miler set. Odlično servira, a čini se da je pronašao servis za koji Srbin u trećem setu nema odgovor. 

1:1 - Izjednačuje Novak Đoković. Čuva Srbin svoj servis. 

0:1 - Nulom otvara Francuz treći set. 

DRUGI SET - 6:2

6:2 - Dve set-lopte ima Novak. Ponovo sjajan servis gem. Ne koristi prvu, ali uspešan je bio u drugom pokušaju. Nakon sat vremena igre 2:0 u setovima. 

5:2 - Spasao je jednu brejk priliku Francuz, a onda drugu poklonio Novaku. Napravivši duplu servis grešku. Iskoristio je potom Novak, a sada će servirati za prvi set Srbin. 

Tanjug/AP

4:2 - I to se dogodilo. Došao je Miler do prve brejk prilike večeras. Dosta je Srbina mučio servis, brejk! 

4:1 - Novu priliku da dođe do dvostrukog brejka iskoristio je Đoković. Francuz iznova upisuje jedan poen, a za Novakov ples po terenu nema rešenja. 

3:1 - Održavao je Novak prednost brejka. Rivalu je još jednom dao da osvoji jedan poen, i ništa više od toga. 

2:1 - Nulom se upisuje na semafor Francuz. Prekinuo je seriju Novaka Đokovića.

2:0 - Osmi gem u nizu za Srbina. Rivalu je još jednom dozvolio da uzme samo jedan gem. 

1:0 - Ni pedalj ne odstupa Đoković od svoje igre. Ponovo ima dve gem-lopte. Pokazao je rival znake života. Uspeo je da izjednači. To je sve što je uspeo. Četvrti brejk u nizu za Novaka. 

Tanjug/AP

PRVI SET 6:0 

6:0 - Treći brejk Srbina u nizu. Servirao je potom za prvi set. Uh, kako se kreće Novak. Odlično pokriva sve delove terena. Izašao je na mrežu i impresivnim forhend vinerom došao do poena. Usledile su dve gem-lopte. Srbin koristi prvu i nakon 23 minuta igre ima 1:0 u setovima. 

Profimedia

4:0 - Još jedan dobar servis gem. Tri gem-lopte za Srbina koji pri prvoj pravi duplu servis grešku, ali se u narednoj iskupio za novu potvrdu brejka. 

3:0 - Ponovo je Đoković diktirao tempo. Sjajnom igrom došao je do dve gem-lopte. Duga razmena pomogla je Francuzu da natera Đokovića na grešku u narednom poenu. Spasao je prvu, ali nemoćan je bio na drugoj. 

2:0 - Sjajan je potom Novak bio i na servisu. Tri vrhunska servisa donela su mu tri gem lopte. Kakav start, potvrđuje Nole brejk. 

1:0 - Prvi je na servisu večeras bio Francuz. Pravi forhend grešku Novak, a rival mu se revanširao duplom servis greškom - 30:30. Pravi potom Srbin brejk priliku, ali je ne koristi - izjednačenje. Gde je prva, bila je odmah tu i druga. Drugu koristi. 

Fantastičan doček za Srbina. 

UOČI MEČA ĐOKOVIĆ - MILER 

4.35 - Trenutno je u toku tradicionalna ceremonija otvaranja turnira. 

4.20 - Koko Gof je slavila 2:1 u setovima, uskoro očekujemo Novaka Đokovića na terenu. 

3.20 - Početak meča Đoković - Miler ne očekuje se pre 4.00. Koko Gof je protiv Lore Sigmund izjednačila na 1:1 u setovima. 

2.20 - Đokovićev meč neće početi pre 3.00. Duel Lore Sigmund i Koko Gof tek je ušao u drugi set. Šesta nositeljka, Amerikanka gubi 1:0 u setovima. 

Novak i pomenuti Francuz se do sada nisu sastajali, a pobednik večerašnjeg duela igraće protiv boljeg iz meča Bernabea Zapate Miraljesa i Itana Kvina. 

Što se forme tiče, Đoković je nedavno u finalu mastersa u Sinsinatiju savladao Karlosa Alkaraza, a mesec dana pre toga Srbin je protiv istog suparnika igrao u finalu Vimbldona, a tada je mladi Španac slavio. 

Francuz je u jako lošoj formi, eliminisan je u prvom kolu Gštada, Hamburga, San Marina i Sinsinatija, a eliminisan je rano i sa turnira u Vinston Sejlemu. 

Novak Đoković pred 1. kolo Ju-Es opena 

- Tražite od mene da kažem nešto lepo o mom protivniku u prvoj rundi? Zgodan je. Ipak, to nije dovoljno, našalio se Novak, pa ozbiljnije poručio: 

- Polako se privikavam na uslove u Njujorku, ima dosta stvari koje se razlikuju. Prikupljam energiju koju ovaj grad ima, nadam se da će mi to pomoći u narednom periodu. Što se tiče uslova, loptice su teže. U Sinsinatiju su uslovi bili neverovatno brzi, loptice su letele kao meci. Teško je bilo uspostaviti kontrolu. Ovde tereni deluju malo brži nego u Ohaju, mada su loptice sporije - zaključio je Đoković.

Aleksandar Miler pred 1. kolo Ju-Es opena 

- Mislim da me Novak ne poznaje. Ali možda je video neke fotke i mislio da sam lep. On je čovek koji je osvojio najviše titula na ATP masters 1000, grend slemovima. Za sada je najveći igrač u istoriji tenisa ako gledate karijeru. Svi znaju Đokovićevu igru. Teško je reći nešto loše o njegovoj igri. Ali daću sve od sebe.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori