ŠPANCI RAZAPELI ALKARAZA: Mladi teniser na udaru nacije zbog mučenja životinja

Novosti online

14. 09. 2023. u 08:16

Karlos Alkaraz nakon neuspešne odbrane titule u Njujorku, gde je u polufinalu Ju-Es opena eliminisan od Danila Medvedeva, a tron i prvo mesto mu preuzeo Novak Đoković, vratio se u rodnu Španiju.

ШПАНЦИ РАЗАПЕЛИ АЛКАРАЗА: Млади тенисер на удару нације због мучења животиња

FOTO: Tanjug/AP

Tamo je pokušao da se odmori i relaksira za nastavak sezone, ali našao se na udaru žestokih kritika.

Naime, Alkaraz je odlučio da poseti koridu u svojoj Mursiji, gde se održavaju borbe bikova i ispoštuje čuvenu špansku tradiciju.

On je u jednom trenutku uslikan i kako oduševljeno gleda šou matadora, što je izazvalo revolt organizacije za zaštitu životinja PETA.

- Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u tome što ubadaju i muče životinje - i većina mladih ljudi u Španiji ne vidi borbe bikova kao krvavi sport. Molimo te da ne podržavaš više borbe bikova i apelujemo da više nikada ne ideš na ove borbe - stoji u saopštenju organizacije PETA kojoj je prethodnih dana "dojavljeno" da je Karlos Alkaraz bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

Korida je najpopularnija u Španiji, kao i u još nekoliko zemalja latinskog područja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, posebno boraca za prava životinja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)