NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu

Novosti online

28. 09. 2023. u 10:36

Novak Đoković se oglasio zbog ubistva Srba koja su se desila u Banjskoj na Kosovu.

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Naš teniser je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vide građani ispred Hrama Svetog Save dok odaju počast sunarodnicima stradalim u okršaju sa tzv. kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska. Istaknut je i transparent na kom je pisalo:

- Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli - piše na fotografiji koju je Novak podelio. Na pomenutu fotografiju postavio je emotikone šaka koje su spojene i označavaju molitvu.

U Beogradu se ispred Hrama Svetog Save okupilo nekoliko stotina ljudi koji pale sveće odajući počast tragično stradalim sunarodnicima sa KiM. Na platou ispred Hrama postavljene su fotografije stradalih, gde okupljeni građani pale sveće.

Kod Hrama Svetog Save su se okupile i navijačke grupe: "delije", "grobari", "taurunum bojsi", "plava unija", zajedno su odale poštu stradalima od strane Kurtijevih specijalaca u Banjskoj kod Zvečana.

Vlada Republike Srbije proglasila je na vanrednoj sednici 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na KiM u kojim su stradali S. N., I. M., B. M. I u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

Inače, četiri osobe koje su privedene nakon incidenta u selu Banjska, gde je došlo do vatrenog obračuna sa takozvanom kosovskom policijom, puštene su na slobodu u sredu. Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da su ove osobe puštene u odsustvu dokaza koje je iznela policija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana