SJAJAN GEST CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli organizuju do kraja oktobra besplatnu školu tenisa za decu

Novosti online

03. 10. 2023. u 13:07

Teniski klub Crvena zvezda organizuje do kraja oktobra besplatnu školu tenisa za decu na terenima na Karaburmi, saopšteno je iz beogradskog kluba.

СЈАЈАН ГЕСТ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели организују до краја октобра бесплатну школу тениса за децу

Foto: TK Crvena zvezda

U saopštenju je navedeno da je svečano otvaranje besplatne škole tenisa okupilo veliki broj mališana koji su prve teniske korake napravili na terenu na kojem je i najbolji igrač svih vremena Novak Đoković osvojio prvu profi titulu.

- Fokusirajući se na igru, razvoj karaktera zagovarajući individualne izazove, osnažićemo decu da se razvijaju i rastu sopstvenim tempom što će izgraditi osnovu za buduće uspehe na terenu i van njega. Besplatni teniski program teniskog kluba Crvena zvezda fokusiran je na razvoj i izvršenje sveobuhvatnog plana projekta koji se fokusira na pružanje visokokvalitetnih programa posle škole, uz modifikovanu opremu za promovisanje ranog uspeha u postizanju ciljeva služenja, okupljanja i igranja, bez obzira na sposobnosti u ovom doživotnom sportu - rekao je direktor Teniskog kluba Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Foto: TK Crvena zvezda

Tekst potpisa

- Dugoročna vizija teniskog programa Zvezde je da garantuje da svako dete školskog uzrasta u Beogradu ima priliku da igra tenis kroz sistem koji smo napravili. Beograd je globalni grad, pun raznolikosti i mogućnosti, Zvezda ima bogatu istoriju tenisa i dom je velikih šampiona našeg tenisa. Zajedno smo moćna snaga dobra. Ova investicija u decu u Beogradu će nam pomoći da izgradimo sledeću generaciju šampiona, ovo je ulaganje u budućnost teniskog sporta na našim prostorima - objasnio je Vojinović.

Besplatni program tenisa na "Zvezdi" uči mališane o značaju redovne fizičke aktivnosti, opštoj fizičkoj pismenosti i pokretljivosti.

- Pozivamo decu i roditelje da dođu i okušaju se u teniskoj igri, da izgrade svoje veštine u zabavnom, prijateljskom i prijatnom okruženju. Naši treneri su nacionalno akreditovani i često ažuriraju svoje veštine i znanja kako bi pružili najbolje moguće lekcije. Naši treneri uče decu kako da igraju tenis, kao i drugim vrednim veštinama koordinacije. Deca koja imaju časove tenisa grade svoje samopouzdanje dok uče kako da pobeđuju i gube, bonton, otpornost, disciplinu i druge životne veštine - istakao je Vojinović.

Na terenima TK Crvena zvezda u prvoj polovini oktobra biće održana četiri UTR profesionalna turnira (po dva muška i dva ženska) sa ukupnim nagradnim fondom 100.000 dolara.

BONUS VIDEO: Nesvakidašnja izjava Duljaja nakon pobede nad Napretkom: "Čestitam mladencima, želim im puno sreće"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024