NOVAKOVO VANREDNO OBRAĆANJE: Đoković otkrio šta sledi

Novosti online

12. 10. 2023. u 15:48

Novak Đoković je u četvrtak rešio da se obrati javnosti.

НОВАКОВО ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ: Ђоковић открио шта следи

Novosti

Bez uobičajene najave medijskim kućama, Nole je u Beogradu snimio video-obraćanje, a tema je bilo ono što za njega sledi u završnici ovogodišnje teniske sezone.

"Novosti" vam prenose šta je to najbolji teniser sveta poručio:

- U toku su pripreme za završnicu sezone. Preostala su mi tri turnira na kojima učestvujem: u Parizu, u "Bersiju", zatim Završni masters u Torinu i Dejvis kup u Malagi, (najpre) četvrtfinale protiv Velike Britanije. Radujem se predstojećim izazovima i, naravno, i dalje sam sa Alkarazom u borbi da godinu završim kao "broj 1" na svetu. Ima još vremena, još nekoliko nedelja, da spremim svoje telo i dovedem igru do željenog nivoa. Verovatno će ta pauza od pet nedelja od poslednjeg takmičarskog meča, između Ju-Es opena i prvog meča u Bersiju, malo uticati na početak... Nadam se da ću uspeti to da prebrodim što pre i da uđem u željeni nivo i željeni tempo tenisa, igranja takmičarskog tenisa - rekao je Nole.


Tome je, gotovo u dahu, dodao:


- Očekivanja i ambicije su, kao i uvek, najviše. To sam mnogo puta i govorio tokom karijere. Imao sam mnogo uspeha u Bersiju, i u dvorani uopšte, ništa manje ne očekujem ni ove godine osim najviših ciljeva. Najveća želja mi je do kraja godine da osvojim Dejvis kup! Nadam se da ćemo svi biti zdravi, u formi. Takođe, nadam se da mogu da završim godinu kao broj 1 i da osvojim bar još jednu titulu na dva velika turnira koja slede - zaključio je Đoković.
 

A kada Novak Đoković tačno igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)