KAKAV ČOVEK! Pobedio Karlosa Alkaraza, a onda... Evo šta je Grigor Dimitrov danas uradio na mastersu u Šangaju

Novosti online

14. 10. 2023. u 16:28

U sredu se Grigor Dimitrov pobrinuo za senzaciju na mastersu u Šangaju, jer je na tom ATP turniru u osmini finala pobedio Karlosa Alkaraza, ali - u finale nije uspeo da uđe.

КАКАВ ЧОВЕК! Победио Карлоса Алкараза, а онда... Ево шта је Григор Димитров данас урадио на мастерсу у Шангају

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je drugog tenisera sveta eliminisao posle preokreta sa 5:7, 6:2, 6:4, Bugarin je 48 sati kasnije pobedio i 19. na rang listi, Čileanca Nikolasa Harija (7:6(2), 6:4), ali ga je u polufinalu zaustavio jedan od njegovih najboljih prijatelja u svetu tenisa - Andrej Rubljov.

Rus, koji je kao peti nosilac dan ranije eliminisao Iga Umbera iz Francuske sa 6:2, 6:3, Bugarina je pobedio takođe u dva seta - 7:6(7), 6:3.

Dimitrov je u prvoj deonici imao set loptu u taj-brejku, i to spasavši jednu takvu do koje je došao ruski teniser, da bi onda Rubljov svoju drugu iskoristio i... po svoj prilici, već tada stavio tačku na ovu priču.

Jer, Grigor Dimitrov od tog časa kao da je postao neki drugi teniser, a ne onaj koji je ove sedmice nokautirao donedavno prvog tenisera sveta, Karlosa Alkaraza:

U drugom setu imao je samo jedan direktno osvojeni poen (naspram 13 suparnikovih), a "uzeo" je tek 28% poena na servise Rusa. Takvom igrom nije imao šta da traži protiv nadahnutog Rubljova, koga (posle jubilarne, 50. ovosezonske pobede, a tačno 200. na terenima sa tvrdom podlogom u karijeri) sada samo još jedan korak deli od titule.

A na tom putu stoji mu rival protiv koga ima 2:2 u međusobnim mečevima:

U pitanju je Hubert Hurkač, koji je Sebastijana Kordu u polufinalu šangajskog mastersa savladao sa 6:3, 6:4.

A kada Novak Đoković igra?

Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)