NADAL ČUPA KOSU: Navijači Novaka Đokovića našli dokaze i razbili veliki teniski mit!

Novosti online

22. 11. 2023. u 21:33

Novak Đoković je ovih dana, sa pravom, glavna tema u svetu tenisa, kako zbog novih rekorda, tako i zbog nekih upravo otkrivenih dostignuća.

НАДАЛ ЧУПА КОСУ: Навијачи Новака Ђоковића нашли доказе и разбили велики тениски мит!

Foto: EPA-EFE

Svi ljubitelji "belog sporta" znaju da u trci za najboljeg igrača svih vremena Novak Đoković vodi po broju grend slem titula (24), da je drugi Rafael Nadal (22), ali se često ističe kako je ta "trka, zapravo, još uvek neizvesna", jer je i "Rafa dominantan maltene identično kao i Nole".

Međutim, Novakovi navijači su otkrili da stvari baš i nisu takve, a to su postigli istražujući koliko je ko od pomenute dvojice bio dominantan u pojedinim sezonama-

Nije lako utvrditi "stepen dominacije", pa je kao parametar uzeto koliko se puta neko od njih našao u samoj završnici sva četiri grend slem turnira, kao najvećih nadmetanja tokom jedne godine.

I, ispostavilo se nešto o čemu Rafine pristalice nisu želele da se "priča naglas":

Novak Đoković ima više sezona u kojima je igrao u sva četiri grend slem finala, nego što Rafael Nadal ima sezona u kojima je igrao u svim polufinalima grend slem turnira!

Naime, Nole je triput imao godinu u kojoj je igrao u završnim mečevima za pehare i na Australijan openu, i na Rolan Garosu, i na Vimbldonu, i na Ju-Es openu - 2015, 2021. i 2023, a Nadal je u polufinalima sva ta četiri nadmetanja bio dvaput, 2008. i 2019.

Pritom, Španac nijedan jedini put u karijeri nije uspeo da u istoj kalendarskoj godini bude učesnik sva četiri grend slem finala. 

Novak Đoković i Rafael Nadal / Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Podsetimo, Novak Đoković je sada "na Rafinom" terenu, u Malagi, ali ne zbog Nadala nego jer ga čeka...

Dejvis kup, Malaga 2023 - žreb i raspored mečeva

Tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, teniska reprezentacija Srbije će u Malagi pokušati da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, igraju u četvrtak.

Prebrode li Britance (kroz dva meča u singlu i jedan u dublu), Srbi će u subotu igrati  u polufinalu protiv boljeg iz meča Italija - Holandija.

Na startu nadmetanja desilo se veliko iznenađenje, jer je eliminisan aktuelni šampion Dejvis kupa.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)